×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Listopad 03, 2015 3631 Gradska knjižnica Vodice Gradska knjižnica Vodice

Španjina večer u knjižnici Vodice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U prepunoj (doslovno) multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice predstavili su se članovi obitelji Španja: Jesenka (Španja) Čičin-Karlov, Elvira (Španja) Lasan-Zorobabel, Ksenija (Španja) Mandarić i Anđelko Španja – Peko.

Iz svog „bavula" izvukli su puno zanimljivih dogodovština, više ili manje veselih.

Elvira i Peko su kazivali svoje stihove, Ksenija predstavila svoje slike, a Jesenka prepričavala mnoge šaljive zgode i pojasnila kako su nastajali nadimci koje pojedinci iz njihove obitelji imaju.

Posebno emotivno bilo je slušanje Pekinih pjesama „Bunja" i „Zid" (o starom Hajdukovom placu). Inače, na samom početku ove predivne večeri, Peko je zahvalio profesorici Tatjani Roca što ga je „natjerala" na pisanje pjesama.

Njegovoj i Jesenkinoj nećakinji Kseniji izložba slika u sklopu „Španjina bavula" prvo je samostalno predstavljanje u javnosti. Mada je godinama živjela u Splitu (odnedavno živi u Tribunju) iskazala je veliku sreću što prvu samostalnu izložbu ima baš u „svojim" Vodicama.

Španjinu večer kazivanjem nekih Elvirinih stihova upotpunila je Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice.

Zahvala Udruzi umirovljenika Grada Vodica na suradnji u organizaciji ovog događaja. U video zapisu pogledajte dio Španjine večeri

djelomob1.jpg