×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 05, 2015 2239 Gradska knjižnica Vodice Gradska knjižnica Vodice

Književna večer uz Antonija Barišića i Emira Imamovića

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nakon Ane Bilić Udovičić i Jagode Sablić, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, večeras je u Gradskoj knjižnici Vodice gostovao Antonio Barišić, novinar šibenskog studija Hrvatske radiotelevizije.

Mada je široj javnosti poznat po svojim reportažama, istinsku pažnju dobio je 2013. godine kada je za svoj roman "Srest ćemo se opet" dobio književnu nagradu "Kiklop". O tom romanu, a i puno toga zanimljivog o Antonijevom pisanju kazivao nam je njegov dobar prijatelj Emir Imamović Pirke, književnik i novinar, koji se nakon života u rodnoj Tuzli i Sarajevu, doselio u Šibenik u kojem je sa nekolicinom poznanika pokrenuo Festival alternative i ljevice, puno poznatiji po nazvu FALIŠ.

Kroz razgovor dvojice novinara i književnika, a prije svega prijatelja, saznali smo pojedinosti o nastajanju romana koji priča o životu dvojice mladića u "ratnom" Šibeniku. Svi okupljeni imali su priliku i ekskluzivno saznati ponešto o Antonijevom novom romanu čija radnja će ponovno biti smještena u Šibenik, a bavit će se pojedincem u "raljama" suvremenog hrvatskog društva prožetog korupcijom i sličnim "karcinomima". Roman će svjetlo dana ugledati vjerojatno u proljeće iduće godine.

S obzirom da je Antonio nedavno izvještavao za HRT iz Bergasova (u Srbiji) i Opatovca, dio večeri bio je posvećen i tužnoj migrantskoj priči. Inače, priznao nam je i kako mu je večerašnje gostovanje u našoj knjižnici bilo izuzetno emotivno jer je na mnoge načine povezan sa Vodicama, a posebno preko svog dugogodišnjeg druženja sa vodičkim biciklistima.

Antonio je vrlo uspješni član BBK-a "Orlov krug", a moramo napomenuti i da je bio pobjednik prvog triatlon natjecanja održanog u Šibeniku. Vjerujemo da će svima koji su ovu večer proveli uz super zanimljivog i svestranog Antonija Barišića i izvrsnog moderatora i vrsnog poznavatelja književnosti Emira Imamovića, dugo ostati u sjećanju.

Sa zadovoljstvom najavljujemo druženje sa vodičkom spisateljicom i psihologinjom Tomicom Ščavinom koje će se održati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice u četvrtak, 12. studenoga.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Studeni 2015 22:18