Dok ima ljudi koji slušaju punk, punk neće umrijeti!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nakon prvog dana ispunjenog predavanjima i raspravama, drugi dan projekta „Animacija demokracije" – Punk (je mrtav?!) započeo je s radionicom „Lost flayers" na kojoj su sudionici svoj bunt uobličili crnim markerima i isječcima iz novina.

(Moći ćete ih vidjeti u Gradskoj knjižnici Vodice te po našim ulicama.)

Nakon radionice prikazan je video uradak „Vox populi" učenika Ekonomske škole Šibenik koji je poslužio kao uvod u njihov „Talk show" s punkerima: učenikom trećeg razreda Prometno-tehničke škole Šibenik Antom Gulinom, Rankom Fruom (nekadašnji šibenski punk bend „Nula") i Radom Kristićem (nekadašnji šibenski punk bend „Anarchy language" i živući „Diskodelija").

Govorilo se o šibenskoj i svjetskoj punk sceni i punkerima nekada i sada, njihovom glazbenom djelovanju, odnosu društva prema punku i obratno, cajkama i mnogo čemu drugom.

Sve u svemu zanimljiv razgovor sa zanimljivim gostima. Kraj večeri i cjelokupnog programa začinio je bend „The Crows" svirajući klasike punka i poneku svoju pjesmu

Svi Vi koji ste ovo nažalost propustili, uputite se u knjižnicu gdje možete pogledati izložbu fotografija „Crtaona" i likovno-aktivističke radove nastale na radionici „Lost flyers" te posuditi neku od knjiga o punku: Zapalite kuću, RAmones: američi bend, Pretty vacant: povijest punka i ostale.

Snimili smo video prilog drugog dana Animacije demokracije u kojem smo razgovarali sa organizatorima projekta, gostima Talk show-a i učenicima šibenskih gimnazija

Poslijednja izmjena dana Subota, 06 Veljača 2016 13:33
djelomob1.jpg