Ožujak 23, 2016 2752

Izložbom radova na temu vodene spirale vodički likovnjaci obilježili Svjetski dan voda

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

LU More i ove godine nastavlja s obilježavanjem Svjetskog dana voda koji se na osobit način obilježava u Gradu Vodicama.

Ovom izložbom u Maloj gradskoj vijećnici, vodički likovnjaci pridružuju se globalnom pokretu očuvanja i svjesnosti o važnosti voda na planetu zemlji.

- Petu godinu zaredom organiziramo tematsku izložbu članova i polaznika likovnih radionice. Ove godine naziv izložbe je Vodena spirala. Motiv spirale datira u daleku prošlost i ima širok spektar tumačenja. Vizualno označava kretanje i vrtloženje što lako možemo povezati s vodom koja mijenjajući svoja agregatna stanja neprestalno mijenja svoj oblik i ponovo se vraća na zemlju. - kazali su iz LU More te nastavljaju

- Koristi se u narodnoj nošnji našega kraja i dio je naše kulturne baštine. Osim što prikazuje morski val i svojevrsnu inačicu Hrvatskog narodnog pletera i LU More koristi stiliziranu spiralu kao svoj znak.

Ove godine LU More ostvarila je suradnju s Vodičkim klubom korisnika inkluzije čiji radovi maketa brodica sudjeluju na izložbi.

Izložba će se moći razgledati i u narednim danima u prostorijama Male gradske vijećnice od 08 do 15 sati

Tags
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Ožujak 2016 11:39
djelomob1.jpg