Svibanj 19, 2016 2999

Ulaz na sve predstave besplatan

Vodičkim kazališnim amaterima čast da otvore 2. dio 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U petak počinje 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će se u slijedeća dva vikenda održavati u Pazinu i Vodicama. Nacionalna je to manifestacija na kojoj se prikazuju najbolja dramska ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta koju organizira Hrvatski sabor kulture uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Pazin i Pučkog otvorenog učilišta Vodice, a koju financijski podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Pazin, Maistra d.d., Šibensko-kninska županija, Grad Vodice, Turistička zajednica grada Vodica i Podravka d.d.

Ovoga vikenda bit će odigrano dvanaest predstava na pazinskim kazališnim daskama, a zatim se 27. svibnja Festival seli u Vodice gdje će nam se kroz tri festivalska dana predstaviti najuspješnijih jedanaest hrvatskih amaterskih kazališta i dvije predstave amaterskih kazališta iz Slovenije i Bosne i Hercegovine u okviru 12. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta „Jadran 2016."

Posebno veseli što će drugi dio festivala otvoriti domaćini, Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice s predstavom Tennesseeja Williamsa Tramvaj zvan Žudnja koju je preporučio selektor Joško Ševo i odabrao kao predstavnika Šibensko-kninske županije.

Inače, na ovogodišnji Festival prijavilo se 180 amaterskih kazališta od kojih su najbolje 23 predstave, stručnim odabirom izbornika, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u.
Festival je mjesto susreta brojnih zaljubljenika u kazališnu umjetnost pa će na pozornice pazinskog Spomen doma i vodičkog Kulturnog centra stati više od 500 glumaca amatera iz Zagreba, Rijeke, Bjelovara, Đurđevca, Čakovca, Viljeva, Požege, Novog Marofa, Tuhlja, Jastrebarskog, Zeline, Vinkovaca, Siska, Vodica, Ljudevit sela, Sv. Filipa i Jakova, Slavonskog Broda, Gospića, Dubrovnika, Slunja i Sinja.

Svih šest festivalskih dana budno će pratiti stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Anica Tomić, redateljica, Vesna Tominac Matačić, glumica i Igor Ružić, kazališni kritičar koje će na završnici Festivala u Vodicama odlučiti o dobitnicima nagrada u devet kategorija.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Svibanj 2016 09:43
djelomob1.jpg