Lipanj 11, 2016 2311

Hit koji ne silazi s njujorških pozornica više od pet godina: Posljednja Freudova seansa u Kulturnom centru Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca 'Kronika iz Narnije' C. S. Lewisa.
U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma, ateist Freud i vjernik Lewis sukobljavaju se oko velikih pitanja: Postoji li Bog? Ako postoji, zbog čega je svijet pun nesreća, bolesti, ratova...? Zbog čega opstaje zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši životi samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što možemo pojmiti? Jesu li nam možda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose...? I na koncu - što nas određuje kao ljude?

 

Germainova drama 'Posljednja Freudova seansa' intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet.
Zbog toga Posljednja Freudova seansa ne silazi s njujorških pozornica već više od pet godina, a sada je konačno ima prilike vidjeti i hrvatska publika.

MARC ST. GERMAIN: POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA

Igraju: Marko Torjanac i Franjo Dijak

KULTURNI CENTAR VODICE
petak, 17. lipnja u 20 satu
ulaznice: 40 kuna/umirovljenici i studenti 20 kuna

Više informacije OVDJE

Poslijednja izmjena dana Subota, 11 Lipanj 2016 14:38
djelomob1.jpg