Srpanj 22, 2016 3102

600 posjetitelja na sinoćnjem otvorenju Jazz & Blues Festivala

Matija Dedić i Danijela Prpić uz goste oduševili vodičku publiku!

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Sinoć smo pod vedrim nebom u Vodicama imali prilike uživati na koncertu u savršenoj kombinaciji jazz pijanista Matije Dedića i vokalistice Danijele Prpić, a kao njihovi gosti nastupali su šibenski glazbenik Nino Nimac i nagrađivani violinist i skladatelj Marko Ramljak. Bilo je to 1,5 h glazbene poslastice za 600-tinjak posjetitelja.

 

Nakon 10 godina koliko je prošlo od posljednjeg koncerta, kada je nastupao na samom početku ovog festivala, Matija Dedić nije krio oduševljenje što je isti još uvijek opstao. Pohvalio je organizaciju, Turističku zajednicu grada Vodica te kazao kako je situacija u Hrvatskoj nažalost takva, da je ovo ravno čudu.

- 'Želim Vodicama da i dalje njeguju ovaj Festival. Bez lažnih podilaženja, ovakve stvari puno se češće gase nego rastu i opstaju lijepi niz godina. Moram priznati i da sam od lipnja obišao mnogo gradova uz obalu te Vodice drže prvo mjesto u broju turista. Vjerujem u lijep koncert.' – kazao je Matija Dedić, netom prije nastupa. A tako je i bilo.

Ništa manje riječi hvale nije imala ni Danijela Prpić.
- 'Jazz&blues na otvorenom za mene je genijalan koncept. Ovo mi je druga godina da sudjelujem na festivalu, prošle godine s bendom, u drugačijoj varijanti. Uživala sam i drago mi je što su simpatije bile obostrane. Nisam imala mnogo prilika nastupati u ovakvom ambijentu, zahvalna sam što mogu biti ovdje. Zaista je pohvalno što se festival održava već 14 godina, pogotovo što ih u Hrvatskoj nema mnogo takvog tipa.' – otkrila nam je vokalistica Prpić.

Odgovornost slaganja repertoara za sinoćnji koncert pripala je upravo Danijeli. Izveli su nam tako kombinaciju poznatih jazz standarda, njene autorske glazbe te nekoliko obrada pjesama koje izvorno ne spadaju u jazz, 'Imagine' Johna Lennona te dvije pjesme Norah Jones, 'Don't know why' i 'Come away with me'.

Jedva čekamo poslušati što nam donosi druga večer Festivala. Na istom mjestu, u isto vrijeme: Ivana Kindl i accoustic trio. Vidimo se!

Poslijednja izmjena dana Petak, 22 Srpanj 2016 11:51
djelomob1.jpg