Srpanj 26, 2016 4522

Ansambl Lado pred brojnom vodičkom publikom priredio spektakl

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Ansambl 'Lado' nakon skoro 15 godina održao je plesni koncert u Vodicama te brojnim okupljenima priredio 90-minutni spektakl narodnih plesova i pjesama Hrvatske.

- 'Iako je prošlo toliko godina, uvijek je postojao interes za nastupom u Vodicama, a kolege mi otkrivaju da je bilo fantastično. Ove smo godine sklopili dogovor s Turističkom zajednicom grada Vodica i napokon nas evo. Moramo priznati da još nismo imali prilike nastupati s direktnim pogledom na more, zbilja je poseban gušt!' – otkrio nam je Krešimir Dabo, ravnatelj ansambla 'Lado'.

Ekipu 'Lada' čini 55 ljudi: 35 pjevača i plesača, 14 glazbenika, nekoliko administrativnog osoblja plus tona i pol opreme. Odnedavno imaju i novog, doduše tek petog u 67 godina dugoj povijesti, umjetničkog voditelja Andriju Ivančana s kojim su došle svježe, ali atraktivne koreografije uz pomalo drugačiji pristup scenskoj primjeni folklora. Sinoć je tako izvedeno njih sedam koje obuhvaćaju cijelu Hrvatsku s malim naglaskom na kontinentalnu.

IMG_1420.JPG

- 'Za vodičku publiku pripremili smo 'Ej sviraj Pavo' našeg člana Krunoslava Šokse, moju koreografiju 'Na veliko prelo', inače ples Hrvata u Vojvodini i pet veoma poznatih koreografija dr. Ivana Ivančana: 'Međimurske pisane nedelje', 'Zagorski drmešari', 'Smotra u Širokama' te pjesme i plesove Like i Istre. – kazao je Andrija Ivančan umjetnički voditelj ansambla 'Lado'.

Ove godine deseta je obljetnica otkada ih napustio Ivančan, generalni umjetnički direktor i poznati hrvatski etnolog te je trenutna turneja samo zagrijavanje za ono što slijedi na jesen za kad pripremaju program sastavljen od njegovih 10 najjačih koreografija koje je postavio u ansamblu.

Ljetna turneja započela je na Rabu, nastavila se u Poreču pa sve do Zagvozda, Dubrovnika, Makarske i Vodica. 'Ladovcima' odmora nema još dva dana. Večeras nastupaju na Pagu, a već preksutra u Ninu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Srpanj 2016 08:02
djelomob1.jpg