Srpanj 31, 2016 2991

Red pisme, red poezije: u Srimi održana tradicionalna klapsko – pjesnička večer

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Večeras se na Trgu Srime održala tradicionalna, sedma, klapsko - pjesnička večer. Večer u opuštenoj, ležernoj atmosferi uz dalmatinske pjesme i šačicu riči namijenjena domaćim ljudima, ali i kao dio ponude u obiteljskom turizmu kakav prevladava upravo u Srimi.

 

Program je vodi Nikola Urukalo, nastupale su tri klape, 'Rećina'i 'Cima' iz Šibenika te 'Praska' iz podstrane dok su svoje dalmatinske poezije čitali Dinko Škevin, Šimun Vukman i Gojka Skorić Pelajić.

IMG_2085_1.JPG

- 'Želimo da se ova tradicija nastavi na Srimi, posebno zbog toga što se ne radi o običnoj klapskoj večeri, već onoj u kombinaciji s dalmatinskom riči, odnosno poezijom. Ovo je jedan odlično prihvaćen pomalo neoubičajen spoj. Vjerujem da je publika uživala.' – kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ grada Vodica.

IMG_2076.JPG

'... Tili su ti mnogi prominiti boje, tom crvenom sutonu i galebu bilom i plavome moru sve stavit pod svoje, ali nije išlo. Ne može se silom. Nitko nije moga slomit tvrda tila na još tvrđoj zemlji sinova Dalmata. Ponekad tuđa vaj si naša bila, kraljica ljepote te koljevka Hrvata...' – Dinko Škevin

IMG_2067.JPG

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 31 Srpanj 2016 10:57
djelomob1.jpg