09 Kol 2016
    2956

12. kolovoza: tradicionalna večer ispod kampanela za domaće i goste.

Što donosi 16. Večer dalmatinskih klapa u Vodicama?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Petak, 12. kolovoza datum je koji svi zaljubljenici u dalmatinsku pjesmu trebaju crvenom bojom označiti u svom kalendaru. Na Trgu dr. Franje Tuđmana ispod kampanela u Vodicama to je večer tradicionalno rezervirana za klapske susrete, ali i domaću publiku i goste koji imaju priliku poslušati vrhunske izvedbe poznatih dalmatinskih klapa.

 

Večer se održava pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice Grada Vodica, a ove godine očekuje nas šest klapa koje sve za cilj imaju očuvanje i promicanja kulturne glazbene baštine i unapređenja glazbenog stvaralaštva klapskog pjevanja; 4 muške te dvije ženske. Pored nezaobilazne vrhunske i nagrađivane vodičke klape Bunari i Oršulice, nastupiti će Skradinke, jedna od najboljih ženskih klapa, perspektivna Sebenico te dvije klape iz Splita; Filip Dević bogate tradicije i Mriža koja je nedavno osvojila Brončani štit i prvu nagradu publike Zlatni leut na 50. FDK Omiš 2016.


- 'Riječ je o njegovanju i promicanju napjeva na klapski način i dugogodišnjoj tradiciji koju je važno poštivati. Osim što na ovakav način želimo razveseliti domaću publiku, želimo gostima prikazati našu izvornu vrijednost. Da u tome uspjevamo, pokazuje činjenica da je ova Večer jedna od najposjećenijih kada cijeli Trg bude okupiran u želji da se čuje ta dalmatinska rič i izvrsni glazbeni vokali.' – kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ Grada Vodica.

Program će voditi stalni suradnici i prijatelji Večeri, Marina Jurković i Ivo Mikuličin, a početak je u 21h. Vidimo se!

djelomob1.jpg

Najnovije
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close