Rujan 14, 2016 2680

U Gradskoj knjižnici Vodice predstavljen roman „Zlonjiva"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu obilježavanja 25. godišnjice ratnih rujanskih događanja iz 1991. godine večeras je u Gradskoj knjižnici Vodice predstavljen roman „Zlonjiva" kojeg je na osnovi zapisa svog oca Marka priredio bard hrvatske književnosti Josip Palada.

 

Roman je to o povijesti i životu jednog dalmatinskog i hrvatskog čovjeka i povijesti njegove obitelji, a ujedno i povijest čitavog jednog naroda, pa čak i povijesti cijelog svijeta.

O romanu su, osim gospodina Palade, čiji je roman „Miris majke" preveden čak i na pismo slijepih, govorili Aleksandra Bilić Petričević, tajnica trogirskog ogranka „Matice Hrvatske", urednik knjige Ivan Pažanin, član HAZU-a za dijasporu Fabijan Lovrić i naša sumještanka Vlasta Petrač, prijateljica obitelji Palada koja je najzaslužnija za ovu književnu večer u vodičkoj knjižnici.

Inače, u knjizi se spominju i Vodičani koji su sa gospodinom Paladom dijelili sudbinu u dalekoj Argentini (muški članovi obitelji Španja i Dunat). Vjerujemo da će i taj podatak dodatno zainteresirati vodičke ljubitelje dobrog štiva da se uhvate u „koštac" sa ovim romanom ispisanim na gotovo 600 stranica.

Obilježavanje godišnjice rujanskih događanja u Gradskoj knjižnici nastavlja se u ponedjeljak 19. rujna u 19 sati i 30 minuta kada će biti otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „Vodice u objektivu ratnih reportera" (Stanka Ferića, Radovana Gogera, Vilsona Polića i Darija Perkovića).