Rujan 21, 2016 3045

I stari bi se Rimljani pridružili: ovaj su put tema antički zanati i frizure!

Do Bakanalija nas dijeli još samo nekoliko dana!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Sve je spremno za još jedne Bakanalije! Dva će se dana Vodice vratiti u prošlost, a mi ćemo imati prilike biti dio te posebne atmosfere obavijene antičkim duhom... U autentičnom okruženju nekadašnjeg naselja Arauzone oživjet će rimska mitologija, rituali i način života jednog izgubljenog vremena.

 

Novost ovih Bakanalija je izložbeni dio antičkih zanata u petak 23. rujna na rivi. S početkom u 17h i 30min imati ćemo prilike proći svojevrsnu pripremu za subotu kada nas na Velikoj Mrdakovici očekuje 'kruha i igara' u organizaciji TZ grada Vodica i Pučkog otvorenog učilišta Vodice.

- Program počinje obilaskom lokaliteta uz stručno vodstvo Tonija Brajkovića, stručnjaka za antičko područje. Obići ćemo Arauzonu i neke nove arheološke nalaze. Nakon obilaska, kreće glazbeno – scenski dio. Skupina plesača i žonglera u pratnji antičke glazbe izvesti će svoje točke, otkrila nam je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ Vodice.

U međuvremenu, uz sajam antičkih proizvoda, održati će se radionice antičkih zanata.

Moći ćemo vidjeti izradu novčića ili naprimjer naučiti raditi ondašnje frizure. Imati ćemo priliku uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi jela pripravljenih prema antičkoj recepturi: uz prasce pečene u medu - assaturam, rimske kobasice - lucanicae, rimski kruh - libum i rimske slastice - gastris i globos, za dobro raspoloženje služit će se conditum paradoxum - rimsko vino s medom.

19363709145_67da8ab597_c.jpg

Na samom ulazu u lokalitet prodavat će se rimske toge po cijeni od 30 kuna kao ulaznice kojima se omogućuje neograničena konzumacija jela i pića.

Bakanalije, u svom ljetnom i jesenskom obliku okupljaju sve veći broj posjetitelja.
- Na cijelom projektu sudjeluje oko 40 – 50 ljudi. Očekujemo oko 400-500 ljubitelja antičke povijesti i znatiželjnika željnih zabave koji će se u autentičnom okruženju uz vizualni povratak vratiti u daleku prošlost, kazala je Franin Pečarica.

27251895463_72873fb9f4_c.jpg

Za sve zainteresirane, u subotu u 17h kreće prva 'tura' s vodičkog kolodvora, a prijevoz je besplatan. Minibus će dovoziti i odvoziti posjetitelje u kružnim vožnjama, sve do kraja programa

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 21 Rujan 2016 03:18