×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 10, 2016 2176

Zanimljiva i simpatična komedija „Miris lovine“ kazališta Moruzgva u petak u Kulturnom centru Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Zanimljivu i simpatičnu komediju „Miris lovine" teatra Moruzga iz Zagreba , ne propustite pogledati u petak 11.studenog u Kulturnom centru Vodice s početom u 20:00 sati

 Komedija počinje pripremom uobičajenog druženja – večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf, nepodnošljivo iritantni, iako se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri, na rubu propasti – jedan suprug optužen je za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći je preljubnik. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljivim izborom – osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek...

Komedija Miris lovine američke suvremene autorice Michele Lowe bliska je stilu Edwarda Albeeja, a u središtu su radnje, kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama, ženski likovi i položaj žena.

 DSC_9110.jpg

IZ MEDIJA
"Miris lovine" i više je nego simpatična predstava u kojoj su glumice Nataša Dangubić, Lada Bonacci i Barbara Nola vrhunski odradile priču o osveti suvremene dramatičarke Michele Lowe, Robert Sever ukrasio lijepim kostimima, a Ecija Ojdanić svoje privatno Kazalište Moruzgvu definitivno upisala na kartu nezaobilaznih tvornica kazališne umjetnosti. (Kristina Kegljen, Express)
Predstava na komičan način progovara o ujedinjenju starih prijatelja, iščašenoj svakodnevnoj komunikaciji, kao i o egoizmu koji nas vodi u propast, ponajviše nas samih. Linearnim razvojem predstave promatramo kako se likovi mijenjaju iz idealnih u dijametralno suprotne, što su glumice izvrsno prikazale, ponajviše u završnoj sceni u kojoj bez imalo stida policiji prepričavaju njihovu verziju cijele situacije. Nakon odgledane predstave kod gledatelja se javljaju brojna pitanja o vlastitom životu. Gdje je granica do koje idemo kako bi spasili sebe same i imamo li dovoljno hrabrosti prijeći društveno prihvatljivu normu koja je odredila tu istu granicu? (Sara Livljanić, Ziher.hr)

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Studeni 2016 20:08
djelomob1.jpg