Studeni 11, 2016 3838 Ivica Bilan / Gradska knjižnica Vodice

Troje čitatelja u godinu dana pročitalo gotovo 500 knjiga

Gradska knjižnica Vodice otkrila tko su najčitatelji!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Hrvatsko knjižničarsko društvo proglasilo je 11. studenog Danom hrvatskih knjižnica s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini.


- Vjerujem da naša starija generacija nikada nije voljela knjižničare iz razloga što smo ih mi uglavnom gledali kao neke namrgođene starije tete, ali danas imamo sreću da ovdje imamo mladih knjižničara koji s velikim uspjehom rade na našem odjelu za mlade i djecu. – započela je Sanja Radin Mačukat, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice.


Povodom ovog dana podijeljene su knjige kao nagrade najčitateljima 2015. godine, a radi se o brojkama pročitanih naslova koje zaista iznenađuju!


Najstariji i već redoviti dobitnik ove titule je 82-ogodišnji Ivo Fržop koji je protekle godine pročitao čak 385 naslova! Kao živuća hodajuća enciklopedija, kako ga je nazvala ravnateljica, ovom prigodom nam je otkrio da čovječji mozak ima 330 milijardi stanica.


Martina Kušeljić danas slavi imendan i 13. rođendan, a uz to je dobitnica nagrade Odjela za mlade!
- Ljubav prema knjigama dogodila se čim sam se upisala u knjižnicu. Pročitala sam 29 naslova, a čitam sve žanrove! Ipak bih izdvojila serijal knjiga Harry Pottera, posebno peti dio – događaji, likovi i njihovi osjećaji tu su najbolje opisani. – otkrila nam je Martina.


Gradska knjižnica Vodice danas je ponosna i na najmlađeg najčitatelja, Fabiana Cukrova sa 76 naslova i netom napunjenih 7 godina!
- Puno volim dolaziti u knjižnicu, a iako je tata zaslužan za ljubav prema knjigama, naslove ipak biram sam! – sramežljivo je prozborio naš načitani dječak.


Knjižnice upravo provode i kampanju pod zajedničkim sloganom 'Imam pravo znati te imam pravo na knjižnicu!'.
- Pozivam vas sve da svojom aktivnošću podržimo ovu kampanju. Knjižnicu trebamo za bolje sutra i zato zagovarajmo zajedno! – zaključila je Radin Mačukat.


Slavlju knjiga priključila se i glazba - održan je koncert ovogodišnjih polaznika Tečaja za gitaru i sintisajzer koji je održan u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Vodice. Pod umjetničkim vodstvom Juraja Birina, Damira Fržopa, Tončija Zekonjića nastupili su: Tomislav Bašić, Franko Brnadić, Lucija Petra Josić, Dorian Stiblik, Brigita Cvitan, Iris La Mazza, Marija Skočić, Sasha Ianachi Ćopić, Lucija Burazer, Anton Jakovljević, Tomislav Babac, Marko Alfirev i Franka Sladoljev.


Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Studeni 2016 23:18
djelomob1.jpg