×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Prosinac 02, 2016 2920

Dvojac Borna Erceg i Jelena Pletikosa oduševili publiku u šibenskom kazalištu svojom operom "Turia i Plamenko"

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Najavljivana prva komična opera Turia i Plamenko" doživjela je svoju premijernu izvedbu sinoć u šibenskom kazališu. Dinamična i zanimljiva, opera mladog dvojca Borne Ercega i Jelene Pletikose u produkciji tvrtke Leon trade oduševila je publiku.

 

„Turia i Plamenko" priča priču o razmaženoj i neuglednoj princezi, koju otac pokušava udati, jer se zaljubio u sluškinju s kojom započinje novu ljubavnu idilu. Kako bi joj što brže našao ženika i pritom ga sigurno obmanuo, organizira igru pogađanja zagonetki, na koje budući princ, suprotno očekivanjima, mora odgovoriti krivo kako bi se domogao princeze.

Opera je pisana na šibenskoj ikavici, što pjevačima predstavlja dodatni izazov. Jelena Pletikosa igra Turiu, u ulozi Plamenka izmjenjuju se  Marin Vitas i Vjekoslav Kaštelančić.

23013-v.jpg

Kralja tumači Vice Šiljeg, Sunčicu Valnea Vretenar i Petra Crnjac, dok se u ulozi paža izmjenjuju Tea Požgaj i Mila Ždero, a orkestar čine Lana Plančić i Jelena Žaja s violinama, violončela su Zvonimir Perković i Nina Lucia Perina, a flautu svira Nikolina Kapitanović. Klarineti su Roko Radeljak, koji će nastupiti za premijeru, dok će Marta Burazer svirati u reprizama. Truba je Marijan Kuvačić, a trombon Robert Garofulić. Klavir i dirigent je Borna Erceg, a miševi i mačke u predstavi su zbor Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku.

Prva šibenska komična opera dio je službenog programa obilježavanja 950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenik.

Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Prosinac 2016 11:07