×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Prosinac 04, 2016 4679 Zoran Markoč

Pred prepunim gledalištem Kulturnog centra Vodice premijerno odigrana predstava Mastodont u izvedbi Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Sinoć je u Kulturnom centru Vodice održana večer posvećena slavnom dramatičaru Ivi Brešanu, rođenom prije 80 godina u Vodicama (u "Rocinoj" ulici).

U svijet njegove priče, novele i drame uvela nas je Martina Tabula, a zatim su muški članovi Amaterske družine Vodice izveli jednočinku "Mastodont", komediju smještenu u dalmatinskoj zagori, a u kojoj lokalni "milicajci" privode svjetski poznatog nizozemskog arheologa koji poslom boravi na njihovom području, a oni ga doživljavaju kao američkog "špijuna".

Tipična "brešanovska" priča do suza je nasmijala prisutne u prepunoj dvorani Kulturnog centra

U glavnoj ulozi ponovno je briljirao Grgo Birin, miljenik vodičke kazališne publike. Ovog puta moramo istaknuti i odličan nastup Tomislava Mora (kojem je mama zbog predstave doputovala iz Osijeka) u ulozi slavnog arheologa, a čestitke idu i na adresu Ante Strikomana, Ante Marića, Darija Radin-Mačukata i legendarnog dr. Apaše (Ante Radin-Mačukata).

Posebno pohvaljujemo redatelja predstave profesora Zdravka Todorovića i tehničara Marija Petrovića.

Pogledajte fotogaleriju fotografa Zorana Markoča