Prosinac 29, 2016 4777

Gostovao uvaženi hrvatski sociolog prof.dr. Dražen Lalić

Tribina "Politika, nogomet i njihov utjecaj na društvo u Hrvatskoj" privukla velik broj građana u Gradsku knjižnicu Vodice

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

U Gradskoj knjižnici Vodice ne miruje se kad je riječ o „Animaciji demokracije". Nakon druženja sa srednjoškolcima i razgovora o turbo-folku (prije toga i o rocku i punku) na red je došao i odnos politike i nogometa i njihov utjecaj na društvo u Hrvatskoj.

 

Tako je otprilike i naslovljena tribina na kojoj je gostovao uvaženi hrvatski sociolog prof.dr. Dražen Lalić. Tribina, kojoj je prethodilo prikazivanje dokumentarnog filma Šime Strikomana snimljenog u Vodicama u srpnju 1976. godine, a u kojem Hajdukovi navijači prosvjeduju zbog otetog naslova prvaka (slučaj „Maksimović"), privukao je u multimedijalnu dvoranu Knjižnice velik broj ljudi željnih uživo poslušati odličnog poznavatelja hrvatskih nogometnih prilika (i neprilika), vrsnog političkog komentatora i autora nekoliko knjiga, među ostalim i knjige „Torcida – pogled iznutra".

Super zanimljivoj večeri u kojoj se razgovaralo o političarima, vrhuški Hrvatskog nogometnog saveza, navijačima i „vječnom" splitskom klubu, prisustvovao je i Frane Muslim, prijatelj profesora Lalića i jedan od najlegendarnijih članova Torcide.

Uslijedit će nove tribine i slična druženja jer Gradska knjižnica Vodice neće "odustati" od borbe za više demokracije u našoj dragoj Hrvatskoj. - objavljeno je na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Vodice

djelomob1.jpg