Veljača 20, 2012 4981

Zajedno sa ostalim Vodičkima klapama snimit ćemo pjesmu posvećenu Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

godimenti
Klapa "Godimenti" svima nam dobro znana klapska skupina iz Vodica sastavljena je od zaljubljenika u glazbu i klapsko pjevanje, koji na jedan prirodniji i opušteniji način prezentiraju interpretacije zabavnih melodija bez uobičajenih klapskih klišeja. Nakon njihovog prvog nosača zvuka "Kužina" koji je izašao 2010. godine, prošle godine snimili su nekoliko uspješnih singlica a nedavno je završeno snimanje video spota za pjesmu "Ona". Tim povodom razgovarali smo sa članovima klape. Većinu odgovora dao nam je gosp. Danjel Lasan, jedan od osnivača klape.

O čemu govori pjesma Ona, tko potpisuje glazbu, tekst pjesme i gdje je sniman spot?

Pjesma Ona je ljubavna balada s kojom smo izišli malo iz klapskih klišeja i htjeli smo se približiti mlađoj publici, autor teksta sam ja, Daniel Lasan a svi smo radili na aranžmanu. Pjesma odlično prolazi na top-listama, prezentirana je od Croatie recordsa. Ovih dana završeno je snimanje spota koji je sniman u prostorijama MK Okit, te se ovim putem zahvaljujemo upravi Moto kluba što nam je ustupila prostorije za snimanje spota te se zahvaljujemo našoj Šibenki Antoniji Mišuri, poznatoj sportašici, košarkašici.

Kako je nastala klapa Godimenti i zašto baš Godimeti?

Nastala je od članova klape Bunari u kojima sam i ja povremeno pjevao. Prvotno smo se zvali Vodiški Luminari. Pošto je klapa Bunari više težila k a'capella pjevanju a ja instumentalu osnovao smo klapu Godimenti skupa sa Paolom Crljenkom, Antom Grgićem te su se kasnije priključili Bakmaz Tomislav, Roko Mićin. Kako je vrijeme odmicalo pojedini su napustili sastav a drugi se priključili. Ideja imena Godimeti (goditi, uživati) potiče od Marka Juričev-Martinčeva iz klape Bunari

Koje kvalitete treba imati osoba koja želi pjevati u klapi ?

Kao prvo mora biti timski igrač, nesvadljiv, jer klape su jedan dobro uigrani tim. Zatim mora proći muzičko testiranje i na kraju gledamo da članovi budu iz mlađe populacije jer mi smo vječiti mladići. Također želimo da iza nas ostane dobar trag i da Vodičanima ostanemo u dugom sjećanju.

Imate li često skupne probe?

Moram priznati da su nama više gaže skupne probe, nego okupljanje u našim prostorijama, a za ljetni program, koncerte i albumsko snimanje nalazimo se dvaput tjedno kada radimo sa našim voditeljem Ivom Lise.

Kako ste proveli zimu, jeste li imali vlastiti koncert ili ste bili samo na gažama?

Imali smo zakazani koncert nedavno u Zagrebu u diskoteci Shamballa koji je nažalost otkazan zbog snježnog nevremena i jako nam je žao što nismo odradili taj koncert, međutim kako stoji na njihovim web stranicama sve karte koje su kupljene za otkazani koncert važe za sljedeći koncert klape Godimenti za koji termin nije još dogovoren. Također smo nastupali u dosta humanitarnih koncerata ali ne samostalno.

Može li se od klapskih nastupa živjeti?

Samo od pjevanja ne može se živjeti, ovo je više ljubav prema klapskoj pjesmi i spoj ugodnog s korisnim. Dvojica naših članova Roko i Ivan sviraju i izvan Godimanata ali ti njihovi nastupi ne remete rad klape Godimenti

S kojim pjevačima s hrvatske estrade ste surađivali?

(ovo pitanje odgovara Bakmaz Tomislav) Ja bih prvenstveno izdvojio Harija Rončeviča s kojim surađujemo više od pet godina, točnije od 2007. kad smo nastupali na njegovom koncertu u Jazinama kao gosti a on nam je i napisao pjesmu "Ni koji misec ni koji dan". Od ostalih bih spomenio Zorana Jelenkovića, Davora Radolfija, Radojku Šverko, Tedija Spalata a nedavno smo surađivali sa Arsenom Dedićem

Dali namjeravate surađivati sa Vodičkim klapama?

U planu nam je uključiti sve pjevačke "snage" iz Vodica a to su zbor Lira, klapa Bunari, klapa Oršulice i dvije mlade klape iz Vodica kako bi napravili pjesmu posvećenu Vodicama. Pjesma ima već neke temelje, bit će malo neobična i trenutno se radu dogovori oko realizacije.

Kada izlazi novi album?

Radimo na tome, trenutno smo na pola puta i ubrzo izbacujemo novu pjesmu "Ludi vitri". Album će biti sastavljen od isključivo autorskih pjesama osim jedne obrade Arsenovog hita "Zagrli me"

Za kraj što biste preporučili svojoj publici?

Draga naša publiko ostanite nam vjerni, mi Vas volimo a pošto je zima volite se i Vi

(Na naslovnoj fotografiji su članovi klape Godimenti bez Deana Arambaše i Roke Mićina)

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg