Srpanj 08, 2012 3110

Klapa Bunari treći put osvojila grand Prix

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

klape pakostane
Klapa Bunari iz Vodica dobitnik je ovogodišnjeg grand Prixa na jubilarnom 5. izdanju Festivala klapa Zadarske i Šibenske županije "Školjka 2012.". Osim što su uz osvojenih više od 90 bodova osvojili i zlatnu plaketu od strane tročlanog stručnog žirija, ovo im je i treći grand Prix na ovom Festivalu za koji su dobili i statuu školjke kao apsolutni pobjednici natjecanja. Klapa Bunari je peterostruki finalist i superfinalist Omiškog festivala kao i nositelj nagrada s Omiških večeri popularnih i novih skladbi. Nastupila je i na Šibenskoj šansoni, Splitskom festivalu (s Mucalom, Borisom Oštrićem i Igorom Cukrovom), Kaštelima, Baščinskim glasima te u Lisinskom, Ciboni, splitskom i šibenskom HNK-u, kao i na mnogobrojnim klapskim smotrama i raznim manifestacijama. Mišo Kovač, Arsen Dedić, Marko Perković Thompson samo su neki od estradnjaka s kojima su zapjevali Bunari.

Generalna proba za Omiš

Marko Juričev-Martinčev, bas klape Bunari, istaknuo je veliku sreću i zadovoljstvo još jednim osvojenim rand Prixom. Naglasio je kako je klapi nastup na ovom Festivalu savršena generalna proba za Festival dalmatinskih klapa Omiš 2012. koji ih uskoro očekuje.

- Uvijek smo lijepo primljeni ovdje u Pakoštanima i presretni smo zbog već trećeg osvojenog grand Prixa. Svaka osvojena nagrada nam znači jako puno jer je to uvijek poticaj za daljnji rad i djelovanje, pogotovo jer se ubrzo održava omiški festival gdje nastupaju najbolje a capella klape iz cijele Hrvatske, a ova večer nam je jedna prava proba za to natjecanje. Kada se natječete uvijek imate malo i treme, smatramo da bismo još puno bolje zvučali da večer nije bila natjecateljska kazao je Juričev-Martinčev dodajući kako se nadaju dolasku na "Školjku" i iduće godine.

Dubrovčanin Ivo Lise, voditelj ove klape kazao je kako je ova nagrada samo još jedan dokaz kvalitete klape Bunari.

- Festival "Školjka" svake godine dobiva više na kvaliteti, ako izuzmemo financijske poteškoće ove godine. Klapa Bunari i dalje prati svoju tradiciju dobrog zvuka i ide naprijed, a ova nagrada nam je samo još jedna od potvrda da se krećemo u dobrom smjeru, naglasio je dodajući kako je klapa pobjedu ostvarila izvodeći dvije narodne pjesme "Jedno jutro prije zore" u obradi Joška Ćalete te skladbom "Mare moja, moj uzore".

Izvor:www.zadarskilist.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg