Listopad 22, 2012 2601

Kazališna hit komedija u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jatata - plakatJA, TATA! - urnebesna je i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Kada ga jednog zimskog dana žena, mašući mu testom za trudnoću ispred nosa, upita: "Dragi, koje je boje trudnoća?", njegov savršeno uređeni život okreće se naglavačke.

Kazalište EXIT je dobilo novi hit, a naša javnost - »tatu«, koji na posvećenost svom djetetu pristaje bez fige u džepu
U različitim tipologijama glume postoji legenda o glumcu koji je toliko neposredan koliko samo može biti slavuj iz Andersenova vrta. Nikakvo strateško ponašanje ne može nadmašiti tu izravnost kontakta, velikodušnost u pokazivanju emocija, usredotočenost na svaku nijansu interakcije s publikom. Rakan Rushaidat svojom je izvedbom predstave »Ja, tata!« potvrdio slavujni status unutar hrvatskog glumišta.
Sedamdeset minuta izvedbe naizgled prolazi u burnom smijehu gledališta, ali pri tom se vrlo ozbiljno demistificira i muški strah od stupanja u »odgovornu« vezu i muška panika pred ženskom trudnoćom i čitava mašinerija medicinske »podrške« trudnicama, kao i sama izvedba ženskog porođaja te kasnije muške brige za novorođenče i prilično izmučenu majku. U skladu s najnovijim antropološkim teorijama o ljudskoj evoluciji, najsretnija i najinteligentnija su djeca s »dvije majke«, odnosno s očevima koji shvaćaju da beba nije ni kućni ljubimac ni nova kompjutorska igrica, već osoba koja traži da zbog nje zbilja promijenimo život. I provedemo ga s djetetom, umjesto da promatramo to isto dijete »zbrinuto« u nečijim tuđim rukama, dok sjedimo ispred poslovično »dosadnog« televizijskog programa.
(Nataša Govedić)

Nagrade
Festival glumca u Vinkovcima
Nagrada za najboljeg glumca "Fabijan Šovagović" - Rakan Rushaidat
Dani satire
Glavna nagrada za mušku ulogu "Mladen Crnobrnja Gumbek" - Rakan Rushaidat

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05