Veljača 24, 2017 4256

Koncert Emila i Šime Šprljana ispunio srce i dušu publici

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Bio je istinski užitak odslušati koncert zadarskog Vodičanina Emila Šprljana u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice. Nekadašnji rocker opjevao je desetak svojih šansona protkanih duhovitim i „angažiranim" tekstovima.

 

Pjevao je zajedno sa sinom Šimom u zgradi nekadašnje „stare škole" koja je nosila ime njegovog djeda Gušte. Njihov koncert došli su poslušati prijatelji iz generacije, zatim kolege glazbenici, među kojima su bili i Vladimir Roca i Nebojša Lakić sa kojima je nekad svirao u legendarnom vodičkom „Napokon band" – u, bile su tu i Tatjana Roca i Blaža Alfirev – profesorice i kolegice njegove majke Lenke i mnogi drugi. Uz pomoć sina Šime koji je oduševio svojim udaraljkačkim umijećem, svima prisutnima ispunio je srce i dušu.

U razgovoru nakon koncerta, kojeg je uživo putem svoje facebook stranice prenosio Zoran Ivančev - Afrika, prisjećalo se mnogih nekadašnjih dogodovština, među ostalim i cirkulara koji je upotpunio koncert grupe „Napokon" otprije tridesetak godina na „Rudini".

Za uspomenu na ovu večer dobio je i nekoliko poklona. Nikola Mihić – Martinelo poklonio mu je svoj crtež, a Ivica Juričev – Martinčev (Coto) zbirku pjesama svog sina Vedrana.

Poslijednja izmjena dana Subota, 25 Veljača 2017 10:04
djelomob1.jpg