Travanj 09, 2013 2471

Klapa Bunari oduševila publiku na Aklapela festivalu u Dubrovniku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

glavnaKlapa Bunari na Aklapela festivalu - FOTO: Željko Tutnjević
Proteklog vikenda u Dubrovniku održan je drugi po redu klapski festival „AKLAPELA" na kojemu su nastupile ponajbolje hrvatske klape (Cambi, Grdelin, Neverin, Kumpanji, Subrenum, Dišpet, Kaše, Kaleta, Ćuvite i Čakulone) a među njima i naša klapa „Bunari".

AKLAPELA (nastala igrom riječi od a capella na klapski), je revijalni festival najvrjednijih klapskih ostvarenja gdje se teži izvornom klapskom pjevanju bez pratnje instrumenata, a posebnom doživljaju pridonosi i živa scenografija, odnosno prisutnost klapa na pozornici koji se spontano izmjenjuju kroz koncert.

Bunari su razgalili dubrovačku publiku svojim nastupom, a evo što o svemu kažu oni sami:

- Veliko fala gospodinu Jošku Čaleti, idejnom začetniku i selektoru festivala, i svima koji su sudjelovali u vrhunskoj organizaciji AKLAPELE.

Bila nam je čast biti opet dio ovog odličnog festivala i zapivati u hramu kulture kazalištu "Marina Držića", a poseban gušt je bilo zapivati naše pučke pisme u crkvi sv. Dominika na završnom koncertu u nedjelju.

Posebno bi pozdravili našega Šimu Pelajića Brunca s kojim smo se podružili i donili mu dašak Vodica i u Dubrovnik, kao i sve klape sudionice na ugodnom i prijateljskom druženju.

{datsopic:2054 left}{datsopic:2055 left}{datsopic:2056 left}{datsopic:2057 left}

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg