Travanj 26, 2013 2672

Dramska amaterska družina Vodice osigurala nastup na 53. festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

penelope-naslovna
Pučko otvoreno učilište Vodice
prijavilo je svoju Dramsku amatersku družinu na 53. festival hrvatskih kazališnih amatera s predstavom poetskog teatra Penelope.

Nakon što je predstavu u ožujku pogledao selektor Sabora kulture Joško Ševo hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, te redoviti profesor na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, ona je, između 155 prijavljenih predstava, uvrštena na ovogodišnji program 53. festivala hrvatskih kazališnih amatera koji se održava u Starom Gradu na Hvaru od 24. do 26. svibnja.

{datsopic:2232 left}{datsopic:2233 left}{datsopic:2234 left}{datsopic:2235 left}

Predstava Penelope s kojom Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice odlazi na Hvar, nastala je pod redateljskom palicom i uz dramsko vodstvo profesora Zdravka Todorovića. Sastavljena je od poetike Šegedina, Bjažića i Parunove, a glume: Sanja Radin Mačukat, Anđela Sarađen, Katarina Vodanović, Jakov Srdarev, Antea Nimak, Anđela Zurak, Franka Sekso, Karla Kesić, Tea Babić, Hana Vlaić, Karla Rončević, Carmen Roca, Marija Lovrić, Luigi Latin, Ante Juričev.

Izuzetno sadržajno emotivna predstava u izvedbi sugestivnih glumaca dobila je hvale domaće publike, a sigurni smo da će oduševiti i hvarsko gledalište i stručni sud Sabora kulture. Inače, u sklopu 53. FHKA, u Starom Gradu na Hvaru, održat će se i 9. međunarodni festival amaterskih kazališta Jadran 2013. na kojem će svoje predstave odigrati najbolje kazališne družine Festivala kazališnih amatera Republike Slovenije (Linhartovo srečanje, Postojna) i Bosne i Hercegovine (Festival Fedra, Bugojno).

{datsopic:2236 left}{datsopic:2237 left}{datsopic:2238 left}{datsopic:2239 left} 

Izvor vijesti: Grad Vodice - Foto:Infovodice


Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05