Travanj 03, 2017 3177

Priče za dobro jutro i laku noć

Od ponedjeljka do petka na Radio Šibeniku poslušajte priče za djecu naše sugrađanke Ane Udovičić

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

'Priče za dobro jutro i laku noć – Male priče' Ane Udovičić od danas mogu se poslušati na valovima Radio Šibenika svakog radnog dana u jutarnjem terminu od 7,30 sati te onom večernjem od 19,30 sati.

 

Riječ je o novoj radio minijaturi u kojoj će svoje priče čitati poznata spisateljica za djecu Ana Udovičić, inače autorica pet knjiga, koje potpisuje pod svojim djevojačkim prezimenom Bilić. Nikola Balvan s Radio Šibenika pobrinuo se za zvučnu kulisu emisija.

Najmlađi slušatelji, kao i svi oni koji se još osjećaju djecom, imat će tako priliku poslušati 23 Anine priče.

8553566.jpg

Većina Aninih bajki temelji se na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji. Svi likovi o kojima pripovjeda inspirirani su starim hrvatskih pričama i legendama, kao i narodnom tradicijom, koja je prilagođena potrebama suvremenog modernog djeteta.

Kako to i doliči bajkama, svaka od ovih priča donosi pouku na kraja, te na takav način ove priče imaju i obrazovnu svrhu. Tako autorica na kraju prve priče Vila i pastir, koja je emitirana danas, ukazuje sljedeće: „ Jer srce vidi ono bitno, oku se često umili samo prazan sjaj. Sva srebra i zlata ne mogu nadomjestiti ljubav majčinog srca. Nije siromašan onaj koji nema, već onaj koji žudi da ima više. Pastir Marko možda nije ništa imao od materijalnih bogatstava, ali mnogi mogu samo žudjeti za takvom majčinom ljubavlju."

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 15:07
djelomob1.jpg