Travanj 03, 2017 3576 Ivica Bilan

Zanimljivo predavanje o najpoznatijoj knjizi u ljudskoj povijesti privuklo brojne Vodičane

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Večeras je u Gradskoj knjižnici Vodice održano zanimljivo predavanje o najpoznatijoj knjizi u ljudskoj povijesti.

Okupljenima u multimedijalnoj dvorani o Bibliji je pričao dr. fra Domagoj Runje, vrsni predavač i profesor sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

Profesor Runje djetinjstvo je proveo u Karakašici, mjestašcu pored Sinja u kojem se rodio i u kojem je završio Franjevačku klasičnu gimnaziju. Školovanje je nastavio na Katoličkim fakultetima u Makarskoj i Zagrebu, i naposljetku doktorirao na Papinskom sveučilištu Antoninaum u Rimu.

Nakon prvog dijela večeri (tribine) u kojem je fra Domagoj govorio o nastanku Biblije, njenom sadržaju i objavama koje se u njoj nalaze, u drugom dijelu odgovarao je na pitanja prisutnih. Među ostalim, neka od pitanja odnosila su se i na eventualne nove objave kojih nema u Bibliji, bezgrješno začeće, neraskidivost braka i stav Katoličke crkve o Darwinovoj teoriji evolucije.

U svakom slučaju, dvosatno druženje sa fra Domagojem bilo je odlično iskustvo za sve okupljene. Njegov način pripovijedanja i neosporno veliko znanje (protkano duhovitošću) držalo ih je „prikovane za stolice".

IMG_2886_Large.JPG

Za uspomenu na ovo gostovanje profesora Runje ravnateljica Gradske knjižnice Vodice Sanja Radin-Mačukat poklonila je mu je „Vodički običajnik", a on našoj knjižnici svoj primjerak Biblije.

Napomenimo i da je dolazak fra Domagoja ostvaren u suradnji sa obitelji fra Lazara Perice (kojem je fra Domagoj bio duhovnik u vrijeme studiranja).

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 23:28