Srpanj 31, 2013 2311

Vodice: omiljeno odredište za sve ljubitelje jazza i dobre glazbe.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon dva dana dobrog zvuka uz nastupe domaćih i stranih jazz & blues izvođača, u utorak 30. srpnja završen je Jazz & Blues festival koji se tradicionalno, već jedanaestu godinu održava u Vodicama. Sudeći po dobroj posjećenosti, još uvijek postoji velik interes za ovaj glazbeni pravac.

Festival je otvorio u ponedjeljak navečer mladi slovenski umjetnik Vid Jamnik sa svojim international Quartetom.
Zbog vremenskih neprilika program Jazz&Blues festivala se ipak održao do kraja na natkrivenoj terasi ispred obližnjih kafića Virade, Dalmatina i Kju-a gdje je Vesna Pisarović promovirala svoj prvi jazz album "With Suspicious Minds" koji je objavljen prošle godine.

Drugi dan festivala u ugodnoj atmosferi otvorio je Mate Skračić Adaptive Quartet. Ovaj šibenski sastav bazira svoj repertoar na kombinaciji vokalnih i instrumentalnih skladbi u maniri jazza, bluesa i bossa nove.

Na kraju festivala nastupio je hrvatski band Sunnysiders, koji je svirao svoje autorske pjesme, niz obrada blues standarda, a i pjesme koje nisu u iz blues miljea i koje su prilagodili svom ritmičnom i melodičnom pitkom zvuku koji se ističe dvoglasnim pjevanjem i razigranošću aranžmana.

Na kraju spomenimo da se festival održao u organizaciji TZ Vodice te nema sumnje da je ljetni Jazz&Blues Festival pretvorio naš grad u omiljeno odredište za sve ljubitelje jazz-a i dobre glazbe.

{datsopic:3620 left}{datsopic:3621 left}{datsopic:3622 left}{datsopic:3623 left}{datsopic:3624 left}{datsopic:3625 left}{datsopic:3626 left}{datsopic:3627 left}{datsopic:3628 left}{datsopic:3629 left}{datsopic:3630 left}{datsopic:3631 left}

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05