Listopad 03, 2013 2406

Započeo projekt Gradske knjižnice Vodice: Čitajmo, slušajmo i igrajmo se zajedno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu projekta "Čitajmo zajedno" na hrvatskom jeziku, održan je prvi susret s djecom predškolskog uzrasta na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Vodice.

Cilj projekta je razvijanje i njegovanje navike čitanja kroz raznovrsne aktivnosti i druženje s knjigom.
Tako su se djeca družila sa tri praščića, jednim strašnim vukom, Crvenkapicom, bakom, još jednim strašnim vukom i lovcem Lukom gotovo jedan sat.

U Pričaonici je sudjelovalo dvanaestero djece, njihove mame i bake. Uz svima znane priče o tri praščića i Crvenkapici, igrale su se i razne igre koje su sva djeca rado prihvatila i od tri praščića naučila pjesmicu:

Tko se boji vuka još
tri za groš, tri za groš.
Vuka se ne bojim ja, tra-la-la-la-la!

Dubravka Cerovac iz Udruge gluhih i nagluhih osoba, iznenadila je sve sa svojim uključivanjem u pričanje priča na znakovnom jeziku. Objasnila nam je što je znakovni jezik i kako se njime koristiti u razgovoru s gluhim i nagluhim osobama. Tako su roditelji i djeca naučili kako se na njihovom jeziku kaže vuk, praščić, kuća od cigle, slama, šuma i druge riječi iz priča koje su pročitane.

Inače, susreti pod nazivom "Čitajmo zajedno" održavat će se svake srijede u 17,00 sati, u prostoru odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Vodice.
Više informacija o samom projektu i aktivnostima Gradske knjižnice Vodice možete pratiti na web adresi www.gkv.hr

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg