Listopad 16, 2013 2520

Multimedijalno putopisno predavanje Davora Rostuhara o putovanju kroz Afriku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

 

U srijedu, 16. listopada u Kulturnom centru Vodice u 19 sati održalo se multimedijalno putopisno predavanje Davora Rostuhara o putovanju kroz Afriku na kojem su se posjetitelji uz osobna iskustva, videozapise i fotografije, upoznali kulturno-povijesne spomenike Crnog kontinenta te život i običaje slabo poznatih živopisnih afričkih plemena.
 
Davor Rostuhar je slobodni pisac i fotograf koji već 12 godina putuje svijetom i objavljuje reportaže u National Geographicu i drugim medijima te je dosad objavio četiri uspješne knjige. Jedan je od najčitanijih hrvatskih putopisaca, a glavni urednik National Geographica za njega kaže da je „najveći pustolov među fotografima i najbolji fotograf među pustolovima".
Ovo je multimedijalno predavanje o putovanju kroz Afriku, motociklom od Zagreba do Zanzibara koje promatraču omogućuje živo upozunavanje s malo poznatim afričkim plemenima, njihovim kulturama i običajima, kulturno-povijesnim i arheološkim lokalitetima.
 
Na putovanju dugom 10 000 kilometara autor je posjetio neke od najfascinantnijih afričkih kultura i mjesta, upoznao neobične običaje i način života domorodaca. Među njima se istiću: Bijela pustinja, jedan od najljepših predjela najveće pustinje na svijetu - Sahare, sudanske piramide, kojih je više od egipatskih i potpuno su drugačijeg stila gradnje, na sjeveru Etiopije neobično mjesto Lalibela gdje su crkve isklesane u stijenama i gdje stanovništvo već tisućljeće i pol prakticira izvorni oblik biblijskog kršćanstva, na sjeveru Kenije zloglasnu cestu Moyale, jednu od najopasnijih i najtežih cesta u Africi gdje somalijski odmetnici gađaju putnike kopljima kako bi ih opljačkali, u Tanzaniji Kilimandžaro, najvišu planinu Afrike...i još mnogo mnogo toga.
 
Putopisno predavanje osmišljeno je kao multimedijalni događaj s dinamičnom izmjenom priče, fotografija, videa i muzike s puta. Pored toga što je predavanje iznimno jako slikom i zvukom te zabavno, uzbudljivo i inspirativno, također je i edukativno.

 

Tags
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05