Studeni 14, 2013 2311

Posjet Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Gradskoj knjižnici Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U srijedu, 13. studenoga Gradsku knjižnicu Vodice posjetile su Marica Bahlen, ravnateljica Informativnog centra pri Veleposlanstvu i diplomatkinja Victoria Meuret, savjetnica za ekonomska pitanja u Veleposlanstvu. Predstavnice Veleposlanstva donirale su našoj Knjižnici slikovnice na engleskom jeziku, fotografiju američkog nacionalnog spomenika Mount Rushmore, te brošure i postere o američkoj povijesti i kulturi.

Susretu je prisustvovalo stotinjak djece predškolske dobi i prvih razreda Osnovne škole Vodice, te nekolicina odraslih. Unatoč gužvi djeca su aktivno slušala priču The Polar Express na engleskom jeziku koju im je čitala Viktoria Meuret.
Najaktivniji su bili školarci koji su u Multimedijalnoj dvorani, dobili priliku da razgovaraju s diplomatkinjom Meuret, postave joj pitanja i pokažu vlastito znanje engleskog jezika.

Oduševljene predstavnice Veleposlanstva zahvalile su se na gostoprimstvu i iskazanom interesu, te izrazile želju za daljnjom suradnjom i skorim susretom, možda već za Uskrs. Posebno su zainteresirane za suradnju s mladima i to u obliku mini projekta Centar za mlade.

Nakon slikovnica dobivenih od Alliance Francaise (Društvo hrvatsko francuskog prijateljstva) i donacije Veleposlanstva SAD-a, Gradska Knjižnica Vodice ima bogatu zbirka dječjih knjiga na stranim jezicima te već sada može djeci ponuditi raznolik izbor knjiga iz kojih će učiti strane jezike.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05