Studeni 27, 2013 2158

Kazalište PlayDrama gostuje u Vodicama sa višestruko nagrađivanom predstavom Elvisa Bošnjaka "Srce veće od ruku"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

srce-rukuDrama Srce veće od ruku dio je ljubavne trilogije Elvisa Bošnjaka koju čine još drame Hajdemo skakati po tim oblacima, te Voljeni i mrtvi (prema motivima koje je 2011. snimljen igrani film „Noćni brodovi" u režiji Igora Mirkovića), a sam autor za nju kaže da je "djelo o ekskluzivnosti vlastitih osjećaja, pa i o sebičnoj želji za posjedovanjem drugoga".

Napisana 2005. godine, priča je to o dva bračna para usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginarni odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju, nego s osobom za koju ih veže stvaran život. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli. Njihova ljubav postaje paranoičan strah jer je ona za njih gubitak prava na ljubav, prava na život. Njihova opsesija prerasta u gubitak identiteta. Prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći će kao ljekovito odrješenje.

Predstava Srce veće od ruku na 20. festivalu glumca osvojila je:
Nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini:
Predstava "Srce veće od ruku" veća je od onoga što nazivamo predstavom. Duboko emotivan i duboko praštajući tekst Elvisa Bošnjaka čini nas koji ga gledamo voajerima vlastitih duša. A kako duši udahnuti ljubav, kako dušu uvjeriti da je ljubimo kad nam ljubav sama ne vjeruje? Čistoćom, iskrenošću, vjerom i nadom u teatarsku riječ i kreaciju koja dolazi iz dubine duše četvero izvanrednih glumaca vođenih sigurnom rukom glumca-redatelja Trpimira Jurkića vodi nas u iskon, u snagu, u jedini smisao ljudskog bivanja - ljubav.
Nagradu Fabijan Šovagović za najbolju glumicu:
Anastasija Jankovska u ulozi Žene uvjerljiva je, točna, emotivna, koncentrirana i od početka do kraja fokusirana što joj omogućuje nijansiranu izvedbu i rast s razvojem predstave. Naročito je dojmljiva njezina glumačka energija zbog koje gledatelj susjeća s njezinim likom te razumije njegove postupke i prihvaća ih čak i ako se možda ne može u cijelosti složiti s njima. Uraganska snaga emotivnih oluja što bjesne unutar Žene, a koje interpretacija Anastasje Jankovske zorno dočarava, podsjeća nas da je upravo ljubav jedna od esencijalnih stvari u životu.

Kazalište PlayDrama:
SRCE VEĆE OD RUKU
petak, 29. 11. 2013., Kulturni centar Vodice u 20:00 h.
Cijena ulaznice: 40 kn. Za učenike i umirovljenike (uz predočenje članske iskaznice): 20 kn.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg