Lipanj 17, 2017 2857 Mirsad M.

„Čekat ću te kod ružičastog kontejnera“: Premijera nove predstave Dramske amaterske družine Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

„Čekat ću te kod ružičastog kontejnera" druga je ovosezonska premijera koju je pripremila Dramska amaterska dužina Pučkog otvorenog učilišta Vodice pod vodstvom profesora Zdravka Todorovića. Radi se o melodrami sastavljenoj od sedam dijelova, a koja traje nešto duže od sat vremena. Profesor Todorović režirao je predstavu, adaptirao tekst i osmislio scenografiju za melodramu premijeru koju ćemo moći vidjeti u subotu u Vodicama.

 

„Predstavu smo pripremali zadnja tri mjeseca. Veliko nam je zadovoljstvo što je svoj dolazak na premijeru potvrdio i Želimir Periš, autor zbirke priča „Mučenice" za koju je urednik Kruno Lokotar napisao da „ta izvanserijska knjiga emotivno potresa, a racionalno pretresa". Priče iz ove zbirke poslužile su nam kao inspiracija, odnosno, iz nje smo posudili i prilagodili četiri priče.", kazao je redatelj, prilagoditelj teksta i scenograf, profesor Zdravko Todorović.

Predstava „Čekat ću te kod ružičastog kontejnera" nastala je prema pričama Luka Paljetka i Želimira Periša. „Radi se o melodrami sastavljenoj od sedam dijelova, odnosno sedam priča. Četiri priče inspirirane su knjigom „Mučenice" Želimira Periša, a tri su inspirirane pričama Luka Paljetka. Zajednička poveznica im je čekanje; satkane su od čekanja i sjećanja. Posebnu pozornost pridali smo odabiru glazbe koja sjajno prati tijek predstave.", kazala je jedna od protagonistica, Anđela Fržop.

U predstavi još igraju Vanja Roca, Maja Cvitan, Grgo Birin, Tomislav Mor i Ante Marić. Premijera je u subotu, 17. lipnja, u 21:00 sati u Kulturnom centru u Vodicama. Svi ste pozvani i dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Fotogalerija: Mirsad Mešinović

 

djelomob1.jpg