Lipanj 13, 2017 2556

Gradska knjižnica Vodice "posestrila" se s knjižnicom iz Španjolske

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Gradska knjižnica Vodice od nedavno se "posestrila" s knjižnicom Biblioteca Municipal de Vega-La Camocha iz Španjolske, a to je i objavljeno na mrežnoj stranici Naple Sister Libraries. Ovim projektom povezano je 39 europskih knjižnica kako bi se na taj način lakše dijelila iskustva i povezalo u provođenju različitih programa na međunarodnoj razini.

 

Projekt naziva "NAPLE Sister Libraries" ima za cilj pomoći europskim knjižnicama u povezivanju na područjima zajedničkih interesa – stvaranja "sestrinstva". To je velika mogućnost za knjižnicu u poboljšanju pružanja usluga za korisnike, zajednicu u cjelini, ali i otvaranje putova za predstavljanje hrvatske kulture, običaja, etnološke te ostale materijalne i nematerijalne baštine, te mogućnost udaranja temelja turističke promocije.

U projekt "NAPLE Sister Libraries" uključene su knjižnice iz 17 zemalja (Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Hrvatska, Island, Irska, Latvija, Norveška, Slovenija, Španjolska, Švedska, Portugal, Rumunjska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo.)

- Ponosni smo na svoje članstvo i sestrinstvo u projektu. Tijekom ovog ljeta dogovorit ćemo zajedničke aktivnosti s knjižnicom Biblioteca Municipal de Vega-La Camocha koje ćemo definirati službenim ugovorom. Nadamo se da ćemo iz ovog partnerstva mnogo naučiti i ostvariti nova prijateljstva. - rekli su iz Gradske knjižnice Vodice

djelomob1.jpg