U Gradskoj knjižnici Vodice otvorena izložba „Valovi topline“ članova mađarske likovne kolonije „Sarlota Lavanda“

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice otvorena izložba „Valovi topline" članova mađarske likovne kolonije „Sarlota Lavanda" koja zadnjih pet godina, od ukupno dvanaest koliko traje, djeluje u Luci na otoku Prviću.

 

Kolonija okuplja uvažene mađarske likovne umjetnike, ali i amatere, koji pod budnim okom i umjetničkim vodstvom sestara Alexandre i Roberte Faltisz te uvaženih profesora Orgovanyja, Bornemisa i Kiralja, dva tjedna stvaraju likovna djela u svim mogućim tehnikama.

Stvaraju ih inspirirani ljepotama našeg Jadrana i predivnog otoka Prvića koji su im nepresušna nadahnuća. Posebno birana djela ovogodišnjih izlagača protkana su savršenstvom prirodnih ljepota.

U njima se stapaju vješte ruke i emocije autora sa snagom mora i toplinom mediteranskih prizora. Suradnju mađarske likovne kolonije i Gradske knjižnice Vodice redovito prate i podržavaju Veleposlanstvo Republike Mađarske u Hrvatskoj i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, svjesni da ovakvi događaji, koji su spoj kulture i turizma, umnogome doprinose razvoju dobrih odnosa dviju susjednih država.

Izložba će biti otvorena do 29. srpnja, a može se razgledati u vrijeme kad je Knjižnica otvorena (ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13 do 20 h, utorkom i četvrtkom od 8 do 15 h i subotom od 8 do 12 h).

djelomob1.jpg