Srpanj 22, 2017 3850 Privatni album

PUNE SRIĆE I ZADOVOLJSTVA

Oršulicama treća nagrada publike na 51. FDK Omiš!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na svečanoj završnici na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš odzvanjala je pjesma najboljih ženskih klapa među koje su kao pete ušle naše Oršulice i osvojile treće mjesto po glasovima publike.

Nastupile su s pjesmama Uz zemlju latinsku i Na neretvi vodi ladnoj te, sudeći po komentarima i na kraju nagradi, razgalile publiku.

„Ovo je potvrda kvalitete same klape jer samim time što smo prvi put ušli u finale ostvarili smo veliki uspjeh. Uvijek smo mu bili nadomak, a kako neka klapa po pjevanju i kvaliteti rangira u klapskom svijetu, najbolje se može vidjeti upravo u Omišu", kazao je Ivo Lise, voditelj klape Oršulica.

Klapski Olimp, kako ga znaju nazivati, Festival dalmatinskih klapa Omiš slovi kao najznačajniji i najzahtjevniji klapski festival, a ove je godine po prvi put dobio dvije večeri u izravnom prijenosu na HRT-u, žensko i muško finale po čemu je žensko klapsko pjevanje dobilo zasluženi ravnopravni status u odnosu na muško.

„Jedva čekamo kad će se večeras na pozornicu popeti i vodički Bunari. Vjerujemo u njih te im držimo fige!", kazao je Lise.

Rezultati Oršulica posljednjih godina dana dokaz je da su postale jedna zrela perspektivna klapa. Uz jače probe, ojačane novim članicama, veliku ljubav prema dalmatinskoj pjesmi, snažan osjećaj zajedništva te uz trud i rad rezultati su neizostavni.

Podsjetimo, u svibnju su bile zlatne u folklornoj kategoriji na Aurora Cantatu, međunarodnom natjecanju zborova održanom u Karlovcu.

Poslijednja izmjena dana Subota, 22 Srpanj 2017 15:31
djelomob1.jpg