Kolovoz 10, 2017 2852

NAJAVLJUJU I VELIKI JESENSKI KONCERT

KLAPA ORŠULICE: "Najveće bogatstvo koje nam se pjevanjem može vratiti su pozitivne reakcije publike!"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od 2001. godine Oršulice uveseljavaju svoje Vodičane i goste, ali i posjećuju brojne festivale na kojima osvajaju nagrade. U čast najstarijoj stanovnici Vodica koja je u njihovoj godini osnutka slavila 100-ti rođendan dale su si ime Oršulice. Danas su najbolja ženska klapa našeg mista.

Zadnja nagrada vjerojatno je ona koja ih je najviše razveselila ako u obzir uzmemo činjenicu da su na festivalu dalmatinskih klapa u Omišu godinama bile nadomjestak finalu. Prvi ulazak odmah je rezultirao i nagradom i to onom od publike od koje su osvojile treće mjesto.

„Najveće bogatstvo koje nam se pjevanjem može vratiti su pozitivne reakcije publike, kad ona osjeti tu našu povezanost i dobru vibraciju koja vlada unutar klape jer klapa je krug koji se otvara ljudima", kazala je Sanja Čičin Karlov, predsjednica klape Oršulice.

Klapu čini desetak cura i žena u rasponu od 17 do 55 godina.

„Probe se održavaju dva puta tjedno, a svako naše druženje predstavlja veselje. Mi smo si i majke, kćerke, sestre te prije svega prijateljice – jedna velika obitelj koja dijeli ljubav prema pjevanju. Zapravo, prava klapa!", opisala nam je Sanja odakle potječe ta dobra vibracija.

Sastav Oršulica tijekom 16 godina dosta se mijenjao, no posljednjih pet-šest godina odlučile su se na pomlađivanje, a klapi su se pridružile i djevojke iz Šibenika i Tribunja.

„Ljubav prema klapskom pjevanju prenijela mi je sestra koja je također u Oršulicama. To je za mene opuštanje koje donosi nova lijepa iskustva", kazala je Tribunjka Ivana Tomažin koja im se pridružila početkom 2015. godine.
Krajem prošle godine u klapu je stigla još jedna pjevačka snaga iz Tribunja.

„Na poziv Oršulica došla sam na probu na kojoj smo na prvu klikle. Klapsko pjevanje je prekrasno, a ovdje je i divna ekipa. Dobitna kombinacija!", kazala je Sanda Novković.

18620242_274812422989883_1386726101562039270_n.jpg

 

BROJNA NATJECANJA I NAGRADE

Oršulice su tijekom ovih godina sudjelovale na svim važnijim klapskim susretima i smotrama, vjerskim i državnim praznicima, kako unutar svoje županije, tako i po cijeloj državi te van granica Hrvatske. Na Festivalu malih zborova u Veroni osvojile su zlato, u Pragu srebro, na Festivalu duhovne muzike, zlato i srebro u Senju te nedavno zlato na međunarodnom natjecanju zborova 'Aurora Cantat' u Karlovcu gdje je i njihov umjetnički voditelj Ivo Lise proglašem najboljim dirigentom ove prestižne manifestacije.

„Klapa je do sada izdala dva službena nosača zvuka dalmatinske tradicionalne tematike. Imali smo i autorske pjesme, no to je trenutno po strani. Radimo obrade i spremamo se za veliki jesenski koncert za sve generacije i profile publike", najavila je Sanja Čičin Karlov te dodala: „Pivajmo i guštajmo!"

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 11:01
djelomob1.jpg