Otvorena izložba slika „More, baba, zavičaj“ beogradske Vodičanke Ivane Ive Prlinčević

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

U večeri prepunoj emocija, održano je otvorenje izložbe slika „More, baba, zavičaj" beogradske Vodičanke Ivane Ive Prlinčević. Svojim slikama, rađenim u akvarel i gvaš tehnici, pokazala je koliko voli rodni kraj svoje majke, babe i dida.

 

Sudeći po snazi emocija koje pršte iz njenih slika, bilo da je riječ o slici na kojoj je stara obiteljska kuća na Plimici, baba Oršula sa čuvenom crnom kosom svezanom u nekada popularnu punđu, dida Ratko i rođak Dragi, suprug Ivan, rođak Dobro i njena djeca, ili odori sa smokvama i mendulama, rekli bismo da je ta ljubav nemjerljiva i bezuvjetna.

Prepoznali su tu njenu ljubav prema voljenim Vodicama i Vodičanima i brojni posjetitelji večerašnjeg otvorenja Iv(an)ine izložbe. Vjerojatno na nijednom dosadašnjem otvorenju jedne izložbe u našem mjestu nije se okupio toliki broj ljudi. Čini se da su došli gotovo svi vodički Skočići i Sladoljevi, pogotovo oni sa Plimice i iz Dulcina. Bili su tu i mnogi vodički likovnjaci (Srdarev, Lakoš, Ivande, Juričev-Grgin, Mihić, Repac, Romić,...), legendarni „milenijski" Šime, susjedi, prijatelji i brojni drugi ljubitelji umjetnosti, među kojima i ponajbolji predratni hrvatski galerist Mile Bastić.

Izložba se može razgledati do kraja kolovoza, a još ponešto o Ivani i njenom umjetničkom radu možete saznati iz intervjua koji je za portal Info Vodice napravila Renata Bastić, volonterka Gradske knjižnice Vodice, koja je svojim sudjelovanjem u otvorenju ove izložbe pripomogla da ono ostane u trajnom pamćenju svih sudionika.

Foto: Sandra Prlinčević

Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Kolovoz 2017 13:22