Pogledajte hvaljenu predstavu kazališta Moruzgva „Kako život“ u Kulturnom centru Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kako život" predstava je o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu rađena na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike. Tamo se voli i vodi ljubav, svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami Nine Mitrović, izazvat će vam katarzični koktel smijeha i suza. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece, sebe i svoje uloge u priredbi života.

 

– Neuspjeh, depresija, starost, to su danas tabui. Živimo sve dulje, a pravimo se da to razdoblje ne postoji. Predrasude prema starijim ljudima održavaju se u tome kako se ponašamo prema njima – tretiramo ih poput živih mrtvaca i mislimo da je njihov život završio, a oni su itekako živi, kaže Nina Mitrović, autorica dramskog teksta za ovu posebnu predstavu.

Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva, dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

Ovu hvaljenu predstavu kazališna je kritičarka Anđela Vidović izdvojila kao izniman i rijedak primjer "drame bez praznih retoričkih fraza, kojoj je u srži život" te je stavlja uz bok predstavi „Tri Zime", uspješnici Hrvatskog narodnog kazališta.

Predstava započinje u 20:00 sati u četvrtak 28. rujna u KC Vodice

Tags
djelomob1.jpg