Listopad 03, 2017 2849

Izuzetan interes publike

Nadahnuto predavanje dr. Osmanagića o bosanskim piramidama

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Svjetski poznati stručnjak za piramide, a i za štošta drugo, dva i pol sata držao je budnom brojnu publiku pristiglu iz svih krajeva naše županije, među ostalima i dvjema Splićankama koje su samo zbog njegova dolaska doputovale u Vodice.

Nakon uvodnog predstavljanja uvaženog gosta od strane Sanje Radin-Mačukat i profesora i književnika Zdravka Vampovca, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (čiji član je i dr. Osmanagić), uslijedilo je i više nego zanimljivo predavanje o piramidama širom svijeta, počevši od onih najpoznatijih u Egiptu, zatim južno i sjevernoameričkih, pa kineskih i euromediteranskih, da bi točka na i cijele priče završila u susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije u Visokom, pored kojeg se nalaze tri takve građevine.

Da, baš tako, građevine koje su djelo ljudskih ruku nekih davnih civilizacija, a ne prirode kao što tvrde osporavatelji djelovanja gospodina Osmanagića. Stručne analize pokazale su da su piramide sagrađene prije čak 30 tisuća godina. Imaju energetsko zračenje koje djeluje ljekovito, u što se uvjeravaju sve brojniji posjetitelji iz više od 160 zemalja iz čitavog svijeta.

22135583_1586210718137903_6697805535037140137_o.jpg

Unatoč lobiranjima protiv i zabranama arheoloških iskapanja, kako od strane „struke" i moćnika iz sfere politike, pozitivna priča o piramidama u srcu Bosne, najvećima u cijelom svijetu, nezaustavljivo se širi i privlači sve veći broj onih koji u njima pronalaze mjesto svog izlječenja i najbolji mogući odmak od svakodnevnog stresnog života.

Upornost dr. Osmanagića i njegova uvjerenost u značaj otkrića triju bosanskih piramida dovele su do toga da danas za njih zna čitavi svijet. Za kraj, poručio je, moramo shvatiti kako su i prije, i to davno prije, postojale civilizacije koje su posjedovale izuzetna znanja i umijeća.

Gostovanje gospodina Semira Osmanagića bilo je zbilja nezaboravan događaj za sve koji su ga ovog utorka došli poslušati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

P.S. Informacija iz prve ruke. Šime Strikoman će uskoro u Bosanskoj dolini piramida snimiti još jednu svoju Milenijsku fotografiju.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Listopad 2017 23:09
djelomob1.jpg