Studeni 21, 2017 3045

Kulturni identitet Vodica: Večer posvećena petorici zaslužnih Vodičana

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U četvrtak će se u Gradskoj knjižnici Vodice održati večer posvećena znamenitim Vodičanima koji su svojim djelovanjem na više različitih polja značajno doprinijeli vodičkoj baštini.

O Josipu Mrkici, Ćiri Čičin-Šainu, Pavi Roci, Ivi Čači i ne tako davno preminulom Mili Mićinu govorit će don Franjo Glasnović, Slobodan Mačukat, Manuela Srdarev i Sanja Radin-Mačukat, a stihove Ive Čače i Ćire Čičin-Šaina kazivat će Stanko Skočić.

Govoreći o njihovom radu sudionici ove večeri, koja je plod suradnje Gradske knjižnice Vodice, njenog volontera Slobodana Mačukata i članova LU „More", pokušat će oslikati kulturni identitet Vodica.

- Suradnja i večeri posvećene osobama koje su ostavile poseban pečat na povijest našega kraja neće stati na ovome. Već sada najavljujemo izložbu i okrugli stol o radu likovnog umjetnika Mile Mićina (najvjerojatnije u travnju iduće godine) koji je djelovao, osim u rodnim Vodicama, ponajviše u Zadru kome je podario predivan suvenir izrađen od stakla i u Italiji. – poručuju iz vodičke knjižnice

Večer posvećena petorici zaslužnih Vodičana održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice s početkom u 18 sati i 30 minuta. Svi su pozvani.

djelomob1.jpg