Ožujak 22, 2018 2687 Ivica Bilan

Za imendan našeg Grada: Likovna udruga More daruje gradu i građanima Vodica zanimljivu i bogatu izložbu na temu Škrapa

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

LU More već tradicionalno, devet godina zaredom obilježava Svjetski dan voda grupnom izložbom radova svojih članova i polaznika likovnih kreativnih radionica, djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Prije dvije godine na izložbi tema je bila odnos vode i brodovlja u portu koji dolaze po vodu, prošle godine izložba je imala glavni cilj afirmaciju i osvješćivanje identiteta stare jezgre Grada, dok je ove godine posvećena škrapa i vodi u njima. Izložba je svečano otvorena večeras u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice

Škrape su nepravilna forma u prirodi nastala djelovanjem vode, kiše i geoloških sila. Škrape mogu zadržavati vodu i reflektirati kao ogledalo svijet u kojem se nalazi(šume, stijena,oblake,ljude...).

Bogatstvom likovnog izričaja i tehnika sudionici izložbe su prikazali svoje viđenje škrape i refleksije kako stvarnog tako i imaginarnog svijeta. Tako na izložbi imamo prilike vidjeti: skulpture, štafelajno slikarstvo ulja i akrila na platnu, fluid art te fotografije.

- Raduje me što naše izložbe prate i dječji radovi kojima oni mogu pokazati naučene tehnike i vještine koje su savladali. Ove godine smo radili Škrape u tehnici kaširanja. Unutar skulpture koja simbolizira stijenu smo udubljenim reljefom u foliji prikazali refleksiju.
Kako danas obilježavamo dan voda, a naš Grad u svom imenu sadrži riječ voda tako bismo mogli reći da je gradu danas imendan. Stoga LU More daruje gradu i građanima Vodica ovu zanimljivu i bogatu izložbu. – rekla je na otvorenju izložbe Marija Ivanda članica LU More

Otvorenje izložbe uveličala je i njihova članica Marijana Sladoljev koja je pročitala svoju pjesmu „More".

IMG_2891.JPG

Izložbu možete razgledati u knjižnici Vodice do utorka 27. ožujka

Tags
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Ožujak 2018 21:00
djelomob1.jpg