Kino Vodice u 2019. godinu ulazi s Brešanovim filmom “Koja je ovo država”

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Za početak 2019. godine u kinu Vodice prikazuje se nova komedija redatelja Vinka Brešana “Koja je ovo država”

Film koji najbolje opisuje stanje u državi može biti samo jednog žanra – uz, dugo iščekivani, novi film Vinka Brešana – komediju apsurda “Koja je ovo država” zaboravit ćete sve što znate o Hrvatskoj jer stvarnost je puno gora i smješnija. Nemojte ni sanjati što će se dogoditi kad se u filmu pojave ministar, predsjednik, upravitelj zatvora, general koji halucinira, hrpa vojnika u vodi i umirovljenika na zemlji. Zašto se ministar dobrovoljno zatvorio u ćeliju i sve što ste se bojali saznati o Hrvatskoj otkrit ćete u ovom filmu na najsmješniji način

Dosadašnji Brešanovi filmovi poput “Svećenikove djece”, “Maršala” ili kultnog “Kako je počeo rat na mom otoku”, garantiraju da će i novi naslov biti pravi domaći blockbuster, a tu je i sjajna glumačka ekipa predvođena Krešimirom Mikićem, Nikšom Butijerom, Ksenijom Marinković, Draženom Kühnom, Goranom Bogdanom i drugima.

Film u kinu Vodice prikazuje se od četvrtka, 03. siječnja do nedjelje, 06. siječnja 2019. u 20:30 h

Uz Brešanovu komediju u petak 04.01. od 18:30 pogledajte Povratak Mary Poppins te sinkronizirani animirani film Snježna kraljica: Zemlja zrcala u subotu 05.01. i nedjelju 06.01. od 18:30

U Disneyjevom Povratku Mary Poppins, Emily Blunt (Djevojka u vlaku, U šumi) glumi savršenu dadilju s jedinstvenim čarobnim vještinama koja čak i rutinski zadatak može pretvoriti u nezaboravnu, fantastičnu avanturu. U ovom najnovijem nastavku, koji posjeduje svjež senzibilitet, ali slavi duh originala, Mary Poppins vraća se kako bi pomogla novoj generaciji obitelji Banks ponovo pronaći radost i čudo nakon gubitka voljene osobe. Zagonetnoj dadilji pridružuje se njen prijatelj Jack, kojeg glumi Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Vaiana). Jack je optimističan nažigač uličnih svjetiljki koji pomaže unijeti svjetlost i život na ulice Londona.

Glavna junakinja filma Snježna kraljica: Zemlja zrcala je djevojčica Gerda, koja za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. Jednoga dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao prijetnju „običnim“ ljudima, protjera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu obitelj, u Zemlju zrcala. Postoji samo jedan način na koji Gerda može spasiti svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja joj može pomoći u tome je Snježna kraljica.

 

djelomob1.jpg