Ulaz na sve projekcije - besplatan

Noć hrvatskog filma i novih medija istovremeno u Vodicama i gradovima diljem Hrvatske i svijeta

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Sada već tradicionalno, jedna je večer u godini rezervirana za najbolje hrvatske filmove od početaka domaće kinematografije pa sve do danas. Ova manifestacija koja besplatno otvara vrata svim posjetiteljima, ove godine se održava u petak 7. listopada 2016. godine, i to u Zagrebu, Sisku, Pakracu, Sinju, Hrvatskoj Kostajnici, ali i na kino platnima Subotice, Stuttgarta, Mainza, Sremske Mitrovice, dalekog Aucklanda u Novom Zelandu i prvi puta u Vodicama.

 

Projekcije počinju u 18h, a program će trajati do par sati iza ponoći.

- Na prijedlog umjetničke voditeljice manifestacije, Irene Škorić i redatelja Branka Ištvančića prihvatili smo da se i u Vodicama održava Noć hrvatskog filma i novih medija na kojoj će vodička publika moći pogledati filmove iz povijesti domaće kinematografije, novije filmske hitove, animirane i dokumentarne filmove - rekao nam je kinooperater vodičkog kina Mario Petrović te nastavlja: Zanimljivo je to što svaki grad u kojem se održava manifestacija ima različite programe prikazivanja, vezane za regiju u kojoj se prikazuju. Tako će se u Vodicama prikazivati dokumentarci i filmovi vezani za Dalmaciju, pomorce, more i život uz more.

U 18 sati prikazat će se dugometražni igrani film za djecu SINJI GALEB, Branka Bauera iz 1953.

Dugometražni film redatelja Ivana Perića "SIRENE I KRIKOVI" prikazat će se od 20 sati.
Sirene i krikovi koji je Ivan Perić snimio na splitskim ulicama u jednom kadru skidajući masku grada koji zbog krize i kriminala neumitno propada, prvi je film takve vrste u Hrvatskoj, koji je bio prijavljen i za Guinessovu knjigu rekorda.

Dirljiva priča o problematičnom odnosu sina i oca koji je u zatvoru, film redatelja Jure Pavlovića "PIKNIK" prikazuje se od 21:15. Film je nagrađen Europskom filmskom nagradom za kratkometražni film

Od 21:30 veliki ekran preplavit će 'veliko plavetnilo'. Film "MODRI KAVEZ" redateljice Brune Bajić u edukativno-dokumentarnom tonu pobliže će nas upoznati sa životom pomoraca i njihovih obitelji, koje je ponekad i generacijama, obilježilo more i pomorstvo, a svoj su trag ostavili diljem svijeta. U planu je da na projekciju filma dođe i sama redateljica, koja će prije prikazivanja filma promovirati knjigu.

Kratki animirani filmovi Požuda, Znatiželja te Ljubav i prijevozna sredstva prikazat će se od 23:15, a za kraj od 23:45 klasik Rajka Grlića "U raljama života"

ULAZ NA SVE PROJEKCIJE - BESPLATAN

djelomob1.jpg