Otvorena izložba „Sjena života“ u knjižnici Vodice: Mladi mađarski umjetnici iskazali osjećaje prema predivnom otoku Prviću

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Dugogodišnja suradnja mađarske Likovne kolonije „Charlotta lavanda“, koja ljeti djeluje u Šepurini na otoku Prviću, i Gradske knjižnice Vodice, rezultirala je sinoć otvorenom izložbom. Nazvana je „Sjena života“, a spoj je slika sa šepurinskim motivima i maštovito oslikanim maramama koje, ovješene o strop, dominiraju u prostoriji multimedijalne dvorane.


Mentorica mladim Mađarima iz Budimpešte koji su oslikavali te marame je Andrea Melegh, a pod mentorstvom Attile Gora mladi zaljubljenici u Prvić pokušali su na platnu iskazati svoje osjećaje prema tom predivnom otoku, slikajući brodove, stare kuće i more koje ga okružuje.

Inače, u radu ovogodišnje kolonije sudjelovala je i jedna desetogodišnja djevojčica. Duše i inicijatorice ovih slikarskih druženja su sestre Alexandra i Roberta Faltis koja je sinoć rekla ponešto o radu kolonije i samoj izložbi.

U tome joj je pomogla i Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica vodičke knjižnice.

Svojim dolaskom otvorenje izložbe uveličao je i mađarski konzul u Splitu gospodin Bela Gardoš koji je u svom obraćanju iskazao divljenje prema prirodnim i kulturnim ljepotama našeg kraja i radost zbog povoda ovog okupljanja.

Ravnateljici knjižnice uručio je vrijednu knjigu, a sa sobom je donio i bocu kvalitetnog mađarskog vina.

Zauzvrat, Sanja Radin-Mačukat darovala mu je bocu vodičke travarice i minijaturni kameni bunar.

Gospodin Bela Gardoš iskazao je veliko oduševljenje i degustirajući smokve koje su donijeli Nedjeljka Fržop i Tonči Juričev-Grgin.

Izložba će biti otvorena do 18. kolovoza.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica