17 Ruj 2018
    756

Lira dobila svoj pomladak: Djevojčice Amira, Lana, Jasna i Mateja postale punopravne članice zbora

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Pjevački zbor Lira u Vodicama djeluje od 1995. godine, a do danas su održali brojne nastupe. Osim već tradicionalnih uskršnjih, božićnih koncerata i koncerata „Ispo' kampanela" u Vodicama, zbor je gostovao u različitim hrvatskim gradovima; Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, a posebno pamte koncerte u Rimu i Kotoru.


Zbor izvodi skladbe duhovnog sadržaja, ulomke iz opera, opereta, mjuzikla, dalmatinske pjesme te obrade zabavnih skladbi te kontinuirano surađuje sa mladim glazbenicima, učenicima muzičke škole ili studentima.

Svi koji su ih imali prilike čuti i vidjeti u zadnjih godinu dana, mogli su primijetiti da je Lira dobila i svoj pomladak. Naime, djevojčice Amira, Lana, Jasna i Mateja, uzrasta od 9 do 14 godina punopravne su članice zbora, a razlika u godinama njih i njihovih kolega je i do trideset godina.

“Lijepo nam je pjevati sa starijima jer puno učimo od njih. A dirigent nas je najviše naučio kada nam je rekao da moramo jako spuštati vilicu pri pjevanju da bi ton lakše izašao van”, govore nam djevojčice.

Dirigent Borna Erceg nadodaje kao su upravo one najbolji dio zbora jer su ga osvježile te su bitno smanjile prosjek godina.

1W3A6220.jpg

“Jako je važno djecu što ranije uključivati u aktivnosti gdje se uče na zajedništvo, ponašanje u grupi, redoviti rad i vježbu. Zborsko pjevanje je prekrasan oblik zajednice gdje se, s jedne strane uči muzicirati, a sa druge to muziciranje postaje sklad višeglasnog pjevanja.”

Lira danas broji tridesetak aktivnih članova, no voljeli bi poželjeti dobrodošlicu i novim članovima, pogotovo muškima jer im nedostaje baseva, baritona i tenora. Naravno da su i ženski glasovi dobrodošli, pa svi zainteresirani koji uživaju u zborskom višeglasnom muziciranju, mogu doći svaki ponedjeljak i petak u Kulturni centar Vodice u 20 h kada će se održavati audicija za nove članove i članice.

“Nadam se da ćete se odazvati u velikom broju i jako se veselimo zajedničkom druženju, pjevanju i muziciranju!”, zaključio je dirigent Borna Erceg.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica