Pod sloganom "Promijenimo smjer" HSS prvi počinje izbornu kampanju u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Hrvatska seljačka stranka je u Vodicama prva predala izbornu listu za Gradsko vijeće grada Vodica, a na predstojeće lokalne izbore izlaze samostalno, uz potporu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).

- U Vodicama je HSS konstanta; u tri ciklusa zastupljeni smo u Gradskom vijeću, gdje smo više nego odlučno zastupali interese građana Grada Vodica. HSS je demokršćanska stranka, a na predstojeće izbore u Vodicama izlazimo pod geslom Promijenimo smjer. Držimo da je krajnje vrijeme da se počnu rješavati nagomilani lokalni problemi, te da vrate Vodice na mjesto koje mu s pravom pripada. - poručili su iz vodičkog HSS-a te nastavljaju

 

- Vodice su turistička destinacija koja cijeli svoj razvoj temelji na turizmu, a ni nakon 20 godina nije se uspjelo riješiti pitanje odvodnje, temeljnog preduvjeta za razvoj grada. Taj projekt napreduje puževim koracima, a ako se ovako nastavi trebat će mu za završetak još 20 godina.

 

HSS se zalaže za okretanje k budućnosti, za promjenom dosadašnje strategije bazirane na masovnom turizmu, u kojem sezona traje tridesetak dana i nakon toga se ne događa ništa.

U Hrvatskoj seljačkoj stranci zalažemo se za transparentnu potporu razvoju gospodarstva, novim investicijama, ne samo u turizmu, već u svim segmentima koji će unaprijediti vodičko gospodarstvo i otvarati radna mjesta, kako bi naši mladi budućnost gradili u Vodicama a ne negdje drugdje.

Smatramo kako je potrebno dati jaču potporu razvoju seoskog turizma u mjestima vodičkog zaleđa, kao i jačanju i razvijanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, jer u tom segmentu vidimo puno potencijala. Nadalje, smatramo kako se za otok Prvić može puno više napraviti slušajući stvarne potrebe stanovnika tog otoka.

Nadalje, Vodice još uvijek nemaju dovršen sportski centar, a i ono što imaju prvenstvena je zasluga upornosti i zalaganja HSS-a koji će se i ubuduće srčano zalagati za završetak sportskog centra i izgradnju sportske dvorane u sklopu istoga.

To je preduvjet poboljšanja turističke ponude i produžavanja turističke sezone na zimske mjesece, kada sportaši iz cijele Europe idu na pripreme. Za taj oblik turizma objektivno postoje bogomdani uvjeti (blaga klima, blizina zračnih luka u Zadru i u Splitu, autocesta, nacionalni parkovi itd.), ali ih ne koristimo. HSS za to godinama zalaže, ali ne nailazi na razumijevanje vladajućih.

Zalažemo se također za osnivanje studija turističkog usmjerenja, izgradnju srednje škole, izgradnju dječjeg vrtića te izgradnju doma umirovljenika sa svim popratnim sadržajima.

U HSS-u držimo da se, po pitanjima projekata i rješavanja komunalnih problema, mora i treba razgovarati sa svim ostalim političkim opcijama, a sve za dobrobit građana Grada Vodica.
HSS se ne bori za fotelje i ne štiti, niti promiče interese nikakvih lokalnih lobija. Jedino ono na čemu ustrajavamo, i uvijek ćemo ustrajavati, su čiste ruke i boljitak svih građana.
Zato PROMIJENIMO SMJER! - poručili su na kraju iz vodičkog HSS-a