Kako su građevinari ukrali turizam u Vodicama!?

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Budući da je kampanja u punom jeku, svi pokušavaju poslati političke poruke prema građanima. Svi pokušavaju prikazati da imaju projekte koji će "oživiti Vodice", ali mislim da su svi odlutali od bitnih stvari, stvari koje su nas dovele tu gdje jesmo, odnosno nitko ne želi ili neće prstom pokazati na stvarne krivce za aktualnu situaciju. Moram priznati, da od kad smo odlučili pred građane izaći s temom vladavine građevinara nad Vodicama, ostali smo bez dijela obećanih donacija, a moram priznati da sam izložen i velikom pritisku od strane određenih krugova ljudi. Što to u prijevodu znači!? Znači, da smo pogodili u bit problema Vodica, i da nećemo posustati u informiranju naših građana o stvarnom stanju.

Dakle, kroz proteklih 11 godina, u kojim pratim političko-ekonomsku situaciju u Vodicama, neke stvari mi nikad nisu jasne. Prva je odabir investicija, koje su se radile u Vodicama, koje po svom prioritetu nisu odgovarale turističkom razvoju mjesta.

Nadalje, čudilo me zašto se prostornim planovima omogućavalo daljnje širenje i daljnja apartmanizacija, kad osnovna infrastruktura nije mogla podnijeti ni zatečeno stanje. Sjetite se ispadanja s električne mreže i nestanaka struje u špici sezone, kao i problem s fekalijama u marini. Prenapuhani projekt kanalizacije, koji je s figom u džepu 2005. godine ponuđen, naravno da nije mogao proći, ali vrijeme će pokazati da vlast zato nije ni briga, jer su se oni bavili širenjem zona i daljnjom apartmanizacijom Vodica.

Danas je 2017. godina i koji je rezime dugogodišnjeg vladanja građevinskog lobija u Vodicama? Ogromnim povećanjem broja apartmana u Vodicama srušena je cijena smještaja. Sad nam dolaze gosti niže kupovne moći, pretežno "srednjeg staleža", koji svoje godišnje odmore, planiraju na temelju kolektivnih odmora, odnosno u špici sezone od 15.07. do 15.08. , tako da smo izgubili pred i pod sezonu. A tko je time profitirao? Građevinari, koji imaju vile i milijunske ušteđevine, koje su uzete od malog iznajmljivača, od prosječnog građanina grada Vodica.

Druga stvar, koja mi također nije bila jasna u Vodicama, jest upravljanje pomorskim dobrom i plažama.

Nikako nisam mogao shvatiti, da ovaj najvrjedniji turistički resurs, nije stavljen u funkciju razvoja Grada. Naime, propuštalo se kroz protekli period koncesioniranje plaža, te su na neke plaže prepuštene u ruke privatnika. Ne vjerujem, da Grad nije znao da ucrtavanjem granice pomorskog dobra, jedinica lokalne samouprave ima pravo prvokoncesiranja, a samim tim i mogućnost upravljanja sa svojom obalom. Zašto je o ovom slučaju privatni interes opet stavljen pred interes Vodica? Zašto je propušteno u posljednjih 10 godina prihodovati 70 milijuna kuna kroz koncesijska odobrenja? Zaključak ću prepustiti Vama. S tim novcima mogao se izgraditi novi dječji vrtić, sportska dvorana, kao i dom umirovljenika.

Nadalje, pozivam Vas da izađete na izbore jer tu je ključ promjena i da prilikom odabira razmislite o ovom tu napisanom.

P.S. Budući da mi nemamo iza sebe moćni građevinski lobi i ne možemo ratovati protiv njih količinom jumbo plakata i količinom ostalih propagandnih materijala, mi ćemo se boriti idejama. Odlična je stvar ne biti kupljen i to je naše zadovoljstvo!!!

Vaš kandidat za gradonačelnika Grada Vodica Marko Udovičić, oec.

SPONZORIRANI ČLANAK

bannervecivodice-05.jpg