Lipanj 26, 2018 5205 Šibenski.hr

U znak hrvatsko-argentinskog prijateljstva preko našeg konzulata u Argentini pozvat ću Lea Mesija i njegovu obitelj da dođu kod mene na ljetovanje u Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon epske pobjede nad dvostrukim svjetskim prvakom Argentninom i prolaza Dalićevih trupa u osminu-finala, nogometna euforija trese Hrvatsku. Na toj utakmici u Nižnjom Novgorodu, gradu 500 kilometara udaljenom od Moskve, hrvatska reprezentacija nije imala toliku podršku svojih vjernih navijača, kao što je to bilo u prvoj utakmici u Kaljingradu protiv Nigerije, na kojoj je u crveno-bijelim kvadratićima bilo deset tisuća duša.


Među hrvatskim navijačima povijesnoj pobjedi Hrvatske nad Argentinom svjedočio je na tribinama i Marin Mikšić, predsjednik Gradskog vijeća Vodica i Nogometnog kluba 'Vodice'. No, pored radovanja zbog velike pobjede 'Vatrenih', Marinu Mikšiću ostat će u sjećanju i neugodni 'bliski susret' kojeg je 'ni kriv, ni dužan imao s članovima obitelji Messi i njihovih tjelohraniteljima. – prenosimo s portala Šibenski.hr

-Sjedio sam u loži stadiona s prijateljem Zvonom Blaićem, jednim Šibenčaninom i još jednim poznanikom. Kada je Ante Rebić zabio za 1:0, skočili smo, našem veselju nije bilo kraja. Uzeo sam mobitel i počeo fotografirati kadrove s travnjaka i s tribina. Vrlo brzo čuo sam negodovanje jedne grupe ljudi koji su od nas sjedili dvadesetak metara dalje, a kojima je zasmetalo što su se slučajno našli u kadru mog fotografiranja. Nisam imao pojma tko su oni, a među njima najglasnija je negodovala jedna gospođa. Ubrzo me je okružila nekoliko tjelohranitelja u odijelima i htjeli su mi uzeti mobitel. Normalno, nisam ga dao, odupirao sam se i izvukao iz njihova klinča. Daljnje neugodne scene spasili su pripadnici ruskog osiguranja na stadionu. Oni su primirili situaciju, a tek od njih sam doznao o komu je riječ. Bili su to Messijeva mama Cella, otac Jorge i njihovo obiteljsko osiguranje – ispričao je Marin Mikšić novinaru portala Šibenski.hr u telefonskom razgovoru.

No, tu nije bio kraj njegovih neugodnih scena sa obitelji Messi. Kako se utakmica bližila kraju, tako je rasla i nervoza kod Messijevih, pa su još jednom krenuli prema Mikšiću njihovi tjelohranitelji da mu uzmu mobitel zbog slučajnih fotografija.

-Ovaj put ih je predvodio otac Jorge Messi. Ponovno je interveniralo rusko osiguranje i da ne bi sukob eskalirao, Rusi su me ispratili u Vip salon. Od tamo sam gledao zadnjih pet minuta utakmice. A što da više kažem. Očito je obitelji Messi naša pobjeda teško pala i stvorila kod njih ogromnu nervozu, pa im je sve u tome trenutku smetalo. Bila je to neugodna situacija za mene, ali na kraju sve se dobro završilo. Mi pobijedili, a i mobitel je i dalje u džepu – kazao je preko tog mobitela iz Rusije Marin Mikšić, koji će i danas biti na utakmici u Rostovu protiv Islanda.

- Napiši i to da ću u znak hrvatsko-argentinskog prijateljstva preko našeg konzulata u Argentini pozvati Lea Mesija i njegovu obitelj, oca mu Jorga i mamu Cellu da dođu kod mene na ljetovanje u Vodice – kazao je na kraju Marin Mikšić, za portal Šibenski.hr koji se kući vraća u srijedu nakon utakmice Hrvatska – Island.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Lipanj 2018 12:56
djelomob1.jpg