Kolovoz 09, 2018 6049

Radni odmor naše najpoznatije dječje spisateljice

Dnevnik Pauline P. nastavak dobiva u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Sanja Polak jedna je od najčitanijih i najprodavanijih hrvatskih književnica za djecu, već četvrtu godinu boravi u Vodicama koje će biti glavno mjesto radnje novog nastavka Dnevnika Pauline P.

 

Sedmi nastavak serijala Pauline P. – Priče s plaže odvijat će se upravo u Vodicama.

- U jednom od prethodnih nastavaka Dnevnika, Paulina je ljetovala u Vodicama u koje se sada vraća. Ovo je vjerojatno zadnji dio serijala, a vi mi Vodičani držite fige da tijekom 20-ak dovršim rukopis, poručila je književnica Sanja Polak.

Zbog zapleta, kako ne bi bilo sve dosadno, ispričava se ako će napisati nešto što nam neće biti po volji.

- To je samo kako bi djeca na kraju shvatila na koji način savladavati probleme, pojasnila je Polak.

Prvotno je Vodice upoznala na konferenciji iza koje ju je pogodila životna tragedija – uslijed operacije desna ruka joj je ostala paralizirana.

- Nakon godinu dana teškog oporavka, osjet se ipak vratio, a otada moram iskoristiti dva ljetna mjeseca za plivanje i za to sam odabrala Vodice koje sam onda otkrila.

A sada je ovdje već četvrtu godinu zaredom.

38742203_230868474287321_2132810970270007296_n.jpg

- Jako su lijepe i baš sam ih zavoljela jer u njima žive marljivi i dobri ljudi. Svake godine se vidi napredak i sve je čisto, nema prljavih plaža i nepristojnih konobara. Osjećam se dobrodošla. Što god poželim, u Vodicama mogu dobiti.

Kako bi se udomaćila još i više, logičan je slijed pribaviti si vodičku nekretninu. Književnica, naime, hvali i vodičku Gradsku knjižnicu s odličnim izborom knjiga.- Ovdje sam pronašla neke naslove koje nigdje nisam uspjela naći. Poručujem Vodičanima da što češće posjećuju knjižnicu te shvate da je čitanje divan dar – gotovo besplatan. Primanje umjetnosti od koje nam cijelo tijelo dobiva koristi. Neka nastane velika gužva u vodičkoj knjižnici, poželjela je Sanja Polak.

djelomob1.jpg