Kolovoz 10, 2018 4271

JER U ĐARDINU ŽIVOT NIJE SIV

Mia Dimšić raspjevala i velike i malene Vodičane

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Mlada kantautorica iz Osijeka i vlasnica Porinom višestruko nagrađivanog albuma Život nije siv Mia Dimšić sinoć je u vodičkom đardinu okupila šaroliku publiku - pogotovo one najmlađe koji su imali prilike čuti njene uspješnice kao što su “Život nije siv”, “Bezimeni” “Sunce, oblak, vjetar” s kojima je u kratko vrijeme okupirala TV ekrane i radio postaje, ali i njene obrade popularnih pjesama.

- U đardinu je lijepo, intimno... jedino bi komarci mogli biti problem, no opremila sam se narukvicom protiv njih, kazala je Mia Dimšić netom prije koncerta.

Mia je prvi put u Vodicama bila na svom prvom ljetovanju s prijateljicama koje pamti po izlascima i uživanju.

Mia Dimšić (6 of 15).jpg

- Vodice su prva asocijacija na noćni život i mlade iz cijelog svijeta. Iako više nisam za izlaske, volim tu energiju. Također, redovno se odlično provodimo i na CMC festivalu, naglasila je ova 25-ogodišnja kantautorica.

Priča o njenom najpoznatijem glazbenom uradku – pjesmi Život nije siv seže još u dane kad se tek počela baviti glazbom.

- Imala sam 100 pitanja u glavi... nisam znala mogu li ja to uopće, nositi se s tim svijetom i na kraju od toga živjeti. Mama me tada pitala najvažnije pitanje: Hoću li biti sretna? Otrčala sam u sobu, a pjesma je nastala kao odgovor, prisjetila se.

Mia i njen četveročlani bend sviraju gotovo svaku drugu večer. Zbog velikog uspjeha njenog prvijenca, na leđima mlade kantautorice veliko je opterećenje dok piše nove pjesme.

Mia Dimšić (14 of 15).jpg

- Ni u snu nisam očekivala da ću s prvim ablumom osvojiti Porin. To je uzrokovalo svojevrstan teret, no prošlo je. Ako se uspjeh ponovi, dobro se ponovi, na to nitko ne može utjecati. Shvatila sam da i dalje moram raditi pjesme koje volim i koje se meni sviđaju jer one tek onda imaju predispoziciju biti hitovi, zaključila je Mia.ĐARDIN JE IN ISPUNIO OČEKIVANJA:

"Svaka kuna uložena u kulturu nije bačena. Manifestaciju su prepoznali i domaći i turisti. Đardin je poseban prostor širokog spektra u kojem se izvode i kantautorske večeri i predstave. Ovaj ambijent privlači ljude koji su željni malo drugačijih kulturnih događanja te se trudimo svima udovoljiti", kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica vodičke Turističke zajednica koja je organizator

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Kolovoz 2018 10:21
djelomob1.jpg