Bumba top desk
09 Ruj 2018 Privatni album
  2289

Mladi tenisač vodičkog podrijetla Mili Poljičak primio prestižnu nagradu Dražen Petrović za mladu nadu hrvatskog sporta

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 21:32

Mili Poljičak, četrnaestogodišnjak iz Splita, a vodičkog podrijetla primio je u ponedjeljak, 10. rujna prestižnu nagradu Dražen Petrović za mladu nadu hrvatskog sporta.


Mili je vodeći tenisač u svom uzrastu te je do sada nanizao mnoge uspjehe, a najveći je zasigurno onaj kada je u veljači ove godine postao drugi tenisač Europe u Češkoj.

Trenira u TK Pomak u Splitu, a vijest o nagradi za najbolju mladu nadu primio je na treningu:

“Nisam niti znao da me netko nominirao, tako da sam bio vrlo iznenađen. Drago mi je što su me odabrali i veselim se ponedjeljku”, govori nam Mili.

A taj netko tko ga je odabrao je ni više ni manje nego Hrvatski olimpijski odbor koji je upravo njemu odlučio dodijeliti ovu prestižnu i vrijednu nagradu.

Milijeva majka Nilija kaže kako je ovaj događaj prirodni tijek događaja jer se Mili zaista puno trudi i trenira, tako da je ovom nagradom jednostavno potvrđen i priznat njegov rad.

“Mili se puno daje treninzima, tako da puno toga i žrtvuje. On se ovo ljeto okupao svega tri puta, a druženja sa prijateljima nisu česta”, nadodaje majka Nilija.

Ono što je za nju iznenađujuće i na što je izrazito ponosna je to da se ova nagrada zaista ne daje olako te je mnogo priznatih i poznatih sportaša nije dobilo.

No, Mili ipak nađe način kako da se opusti i nauživa za sav svoj trud na teniskim terenima, a to su utakmice na Poljudu.

“Hajduk mu je, uz tenis najvažnija stvar u životu tako da umjesto u izlaske on ode na utakmicu i tako se ispuše i nagradi”, otkriva nam Nilija.

A da se ima od čega odmoriti pokazuje nam i njegov raspored; u ljetnim mjesecima, kada nema škole trenira 2 sata ujutro, 2 sata popodne i onda još na večer odradi kondicijski trening. Kada je škola, oko 3 sata trenira na terenu i onda još koji sat odradi kondiciju.

Za njega je tenis došao prirodno jer su mu tereni, kako kaže odmah bili iza kuće, pa je već sa 4 godine počeo trčkarati po njima, a za pravo počeo trenirati godinu kasnije, kao petogodišnjak.

WhatsApp Image 2018-09-10 at 20.10.00.jpeg

Pitali smo ga kada nas planira posjetiti u Vodicama i kaže kako ima uskoro turnir u Zadru pa bi onda mogao prenoćiti kod babe i dide, a inače dolazi u selo 4-5 puta godišnje. Volio bi on doći i češće ali mu njegov raspored to, na žalost ne dopušta.

“Sva putovanja, manjak vremena i umor se isplate jer kada uspijem ostvariti neki rezultat, znam da sam nešto napravio, a nisam niti svjestan koliko je to veliko”, zaključuje ovaj uspješan i vrijedan mladić.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close