Rujan 09, 2018 5200 Privatni album

Mladi tenisač vodičkog podrijetla Mili Poljičak primio prestižnu nagradu Dražen Petrović za mladu nadu hrvatskog sporta

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Mili Poljičak, četrnaestogodišnjak iz Splita, a vodičkog podrijetla primio je u ponedjeljak, 10. rujna prestižnu nagradu Dražen Petrović za mladu nadu hrvatskog sporta.


Mili je vodeći tenisač u svom uzrastu te je do sada nanizao mnoge uspjehe, a najveći je zasigurno onaj kada je u veljači ove godine postao drugi tenisač Europe u Češkoj.

Trenira u TK Pomak u Splitu, a vijest o nagradi za najbolju mladu nadu primio je na treningu:

“Nisam niti znao da me netko nominirao, tako da sam bio vrlo iznenađen. Drago mi je što su me odabrali i veselim se ponedjeljku”, govori nam Mili.

A taj netko tko ga je odabrao je ni više ni manje nego Hrvatski olimpijski odbor koji je upravo njemu odlučio dodijeliti ovu prestižnu i vrijednu nagradu.

Milijeva majka Nilija kaže kako je ovaj događaj prirodni tijek događaja jer se Mili zaista puno trudi i trenira, tako da je ovom nagradom jednostavno potvrđen i priznat njegov rad.

“Mili se puno daje treninzima, tako da puno toga i žrtvuje. On se ovo ljeto okupao svega tri puta, a druženja sa prijateljima nisu česta”, nadodaje majka Nilija.

Ono što je za nju iznenađujuće i na što je izrazito ponosna je to da se ova nagrada zaista ne daje olako te je mnogo priznatih i poznatih sportaša nije dobilo.No, Mili ipak nađe način kako da se opusti i nauživa za sav svoj trud na teniskim terenima, a to su utakmice na Poljudu.

“Hajduk mu je, uz tenis najvažnija stvar u životu tako da umjesto u izlaske on ode na utakmicu i tako se ispuše i nagradi”, otkriva nam Nilija.

A da se ima od čega odmoriti pokazuje nam i njegov raspored; u ljetnim mjesecima, kada nema škole trenira 2 sata ujutro, 2 sata popodne i onda još na večer odradi kondicijski trening. Kada je škola, oko 3 sata trenira na terenu i onda još koji sat odradi kondiciju.

Za njega je tenis došao prirodno jer su mu tereni, kako kaže odmah bili iza kuće, pa je već sa 4 godine počeo trčkarati po njima, a za pravo počeo trenirati godinu kasnije, kao petogodišnjak.

WhatsApp Image 2018-09-10 at 20.10.00.jpeg

Pitali smo ga kada nas planira posjetiti u Vodicama i kaže kako ima uskoro turnir u Zadru pa bi onda mogao prenoćiti kod babe i dide, a inače dolazi u selo 4-5 puta godišnje. Volio bi on doći i češće ali mu njegov raspored to, na žalost ne dopušta.

“Sva putovanja, manjak vremena i umor se isplate jer kada uspijem ostvariti neki rezultat, znam da sam nešto napravio, a nisam niti svjestan koliko je to veliko”, zaključuje ovaj uspješan i vrijedan mladić.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 21:32
djelomob1.jpg